Bulvių paplotėlis – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jis ruošiamas iš turimų ingredientų, o jo paruošimas neužima daug laiko.
Įvairios pasaulio virtuvės turi savo bulvinių pyragų variantus. Jie kepami keptuvėje arba orkaitėje, pridedant įvairių prieskonių ir priedų. Priklausomai nuo recepto, bulvių pyragaičiai gali būti minkšti ir purūs arba traškūs ir ploni.
Bulvių pyragaičiai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie kitų produktų. Jie puikiai dera su padažais, salotomis ir mėsos patiekalais.
Ingredientai:
bulvės – 2 vnt .;
kiaušinis – vnt.;
sūris – 40 g;
Miltai – 2 šaukštai;
žalieji svogūnai – 15 g;
druska – ⅓ šaukštelis.
Bulvių pyrago paruošimas:
Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kartu su kiaušiniu suberkite į bulves.
Į mišinį supilkite miltus ir sumaišykite ingredientus. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, suberkite į mišinį, jei norite, įberkite druskos, pipirų ir pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais.
Sumaišykite mišinį ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi.

Kepkite papločius ant vidutinės ugnies, uždengę, iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – skanus bulvinis blynas. Jis gali būti geras įprastos duonos pakaitalas ir patiekiamas su mėsos patiekalais bei sriubomis.
