Niekas nežino šio recepto! Nuostabiausia vištiena su kopūstų ir burokėlių salotomis nustebins kiekvieną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsą ir daržoves galima derinti visiškai netikėtais būdais. Ant prieskoniais pagardintų kopūstų keptos vištienos šlaunelės – pavyzdys, kaip šiek tiek fantazijos virtuvėje gali padaryti stebuklus.

Išskyrus raugintus kopūstus su koldūnais ir kiaulieną, kopūstai yra labai neįvertintas ingredientas. Kartu tai yra viena sveikiausių daržovių rūšių , kurios skonis puikiai dera su daugybe skirtingų ingredientų. Tokios vištienos kojelės be kaulų, keptos ant kopūsto gabalo, tiesiogine prasme atvers akis ir įjungs kulinarinę fantaziją.

Vištienos šlaunelėms ant kopūstų jums reikės:

  • Vištienos šlaunelės – 6 vnt
  • svogūnas – 1 vnt
  • džiovintas česnakas – 1 šaukštelis
  • druska – pagal skonį
  • malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • saldi paprika – 1 šaukštelis
  • sojos padažas
  • baltagūžiai kopūstai – 1 galva
  • raudonėlis – pagal skonį
  • grietinė – 6 šaukštai
  • garstyčios – 1 šaukštelis
  • pomidoras – 4 vnt
  • burokėliai – 2 vnt
  • graikiniai riešutai – 100 g
  • majonezas – 2 šaukštai
  • džiovintos slyvos – 70 g
  • kietas sūris – 100 g

Ant kopūsto apkepkite šlauneles

Burokėlius nulupkite ir sudėkite į pasūdytą vandenį, kad virti, kol suminkštės. Nuimkite vištienos šlaunelių odą ir išimkite kaulus. Gautus kepsnius švelniai paglostykite, sudėkite į dubenį. Mažame dubenyje sumaišykite raudonuosius pipirus, druską, pipirus ir džiovintą česnaką su sojos padažu . Svogūną nulupkite ir supjaustykite apskritimais, suberkite į dubenį su vištiena ir viską apliekite paruoštu prieskonių marinatu. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve 30 minučių.

Kopūsto galvą padalinkite į šešias maždaug dviejų centimetrų storio riekeles (ne daugiau!), kurias paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kopūstą pabarstykite druska, raudonėliais, raudonaisiais pipirais ir patepkite puse grietinės. Ant kremo uždėkite raugintą svogūną, ant viršaus – mėsą.

Kitą pusę grietinės sumaišykite su garstyčiomis ir šiuo mišiniu aptepkite vištienos šlaunelių paviršių. Pomidorus supjaustykite apskritimais ir tolygiai paskleiskite ant šlaunų . Uždenkite skardą kepimo popieriumi ir pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę kepti 40 min.

Paruoškite burokėlių salotas

Kol mėsa kepa, stambia tarka sutarkuokite burokėlį ir sumaišykite su dviem šaukštais majonezo. Graikinius riešutus ir džiovintas slyvas susmulkinkite ir sumaišykite su burokėliais. Leiskite mišiniui pastovėti, kad skoniai susimaišytų. Tada stambiai sutarkuokite sūrį.

Po 40 minučių nuimkite pergamentinį popierių nuo vištienos šlaunelių paviršiaus ir kiekvieną šlaunelę pabarstykite tarkuotu sūriu. Grąžinkite neuždengtą skardą atgal į orkaitę, kad baigtumėte kepti 10 minučių, kad paviršiuje esantis sūris išsilydytų ir taptų auksinės spalvos. Paruoštas vištienos blauzdeles patiekite ant kopūstų su burokėlių salotų ar kitų daržovių salotų gabalėliu arba tiesiog vienas, nes pačios kopūstų lovos pasitarnaus ir kaip garnyras, kuris kepimo metu sugers visus prieskonių ir kepinio skonius. ir bus labai minkšti ir skanūs.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.