Tokią sočią ir skanią vakarienę vienoje keptuvėje paruošite labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite įtraukti arba pakeisti produktus į mano receptą, kaip norite.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
malta mėsa, 400 g;
ryžiai, 200 g;
svogūnas, 200 g;
pomidorai, 250 g;
saldžiosios paprikos, 150 g;
salierai, 80 g;
karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Virimo procesas
Svogūnai – 1 vnt., smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su malta mėsa. Druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.
Formuojame kotletus.
Visas daržoves supjaustome gabalėliais.
Patarimas : jei nemėgstate salierų, jo naudoti nebūtina, įberkite petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir lengvai pakepinkite svogūną, tada suberkite saldžiąją papriką, salierą ir minutę pakepinkite, išmaišykite.
Sudėkite pomidorus ir pakepinkite dar minutę.
Sudėkite kotletus, nemaišykite ir pakepinkite pusę minutės, tada švelniai išmaišykite.
Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant kotletų ir pridėkite prieskonių pagal savo skonį.
Supilkite tiek šalto vandens, kad šiek tiek apsemtų ryžius.
Uždenkite dangčiu, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.
Patarimas : norėdami gerai išvirti ryžius ir kotletus, naudokite dangtį be skylutės arba uždenkite rankšluosčiu.
Nukelkite nuo ugnies, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.
Į maltą mėsą taip pat dedu česnaką, o kartais į daržoves įdedu šiek tiek aitriosios paprikos, galima ir lauro lapelį.