Šis receptas turi keletą slaptų ginklų. Viena vertus, tai yra putpelių kiaušiniai, kita vertus, tešla vyniojimui, o trečia – ypatinga šios tešlos sudėtis. Tai nėra sunku, bet jie yra aukščiausios kokybės.
Mėsos kukuliai, kotletai ar kotletai yra to paties dalyko pavadinimai, tačiau jie gali turėti daugybę skirtingų formų. Šiandien pristatysime vieną iš prabangesnių. Be maltos mėsos, pagrindinį vaidmenį čia atlieka ir putpelių kiaušiniai bei grietinėlė . Dėl abiejų šių kotletų skonis yra fenomenalus ir pietūs brangiuose restoranuose. Bet jūs galite juos lengvai paruošti namuose bet kuriuo metu.
Ingredientai
Dėl mėsos kukulių
- Malta mėsa – 500 g
- svogūnas – 1 vnt
- vištienos kiaušinis – 1 vnt
- džiūvėsėliai – 2 šaukštai
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
- česnakai – 3 gvazdikėliai
- druska ir pipirai – pagal skonį
- raudonieji pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai – pagal skonį
- putpelių kiaušiniai – 12 vnt
Tešlai
- Vištienos kiaušiniai – 2 vnt
- grietinė arba baltas jogurtas – 3 šaukštai
- druska – pagal skonį
- paprasti miltai – 4 šaukštai
Padažui
- Svogūnai – 1 vnt
- morkos – 2 vnt
- bulvės – 4 vnt
- augalinis aliejus – 50 ml
- pomidorų sultys – 50 ml
- druska, pipirai ir kiti prieskoniai – pagal skonį
- vanduo – 300 ml
Paruošimo instrukcijos
Virkite putpelių kiaušinius verdančiame vandenyje 2–3 minutes, tiek laiko reikia, kad baltymas ir trynys visiškai sustingtų, t.y. kietai išvirtų. Iškepus atvėsinkite lediniame vandenyje ir atsargiai nulupkite nuo lukšto, kad nepažeistumėte apačioje esančios baltumo.
Faršą sumaišykite su druska, pipirais ir kitais prieskoniais, smulkiai tarkuotu svogūnu ir česnaku, pomidorų tyre ir vištienos kiaušiniu. Pabarstykite džiūvėsėliais ir užminkykite kalią ir vienalytę mėsos tešlą .
Iš jo paimkite gabaliukus, delne suformuokite paplotėlį ir įvyniokite į jį virtą putpelių kiaušinį. Mėsą susukite į rutulį ir atidėkite į šalį. Taip apdorokite likusį mėsos mišinį ir putpelių kiaušinius.
Dabar paruoškite tešlą. Du vištienos kiaušinius sumaišykite su grietinėle arba jogurtu, paprastais miltais ir druska ir gerai išmaišykite. Ant viryklės įkaitinkite keptuvę su didesniu augalinio aliejaus sluoksniu . Palaipsniui suvyniokite rutuliukus į tešlą ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Taip apkepkite rutuliukus iš visų pusių iki auksinės spalvos.
Galiausiai supjaustykite kubeliais svogūną, stambiai sutarkuokite morką ir abu pakepinkite aukštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iki auksinės spalvos ir minkštos. Kai morkos suminkštės, supilkite pomidorų sultis ir smulkiais gabalėliais supjaustytas bulves . Išmaišykite ir vėl virkite, kol bulvės suminkštės. Galiausiai sudėkite apkeptus rutuliukus, uždarykite dangtį ir viską kartu troškinkite 10 min. Tada nukelkite nuo viryklės ir patiekite.