Padarykite savo dieną geresnę ir išbandykite šiuos kepamus batonėlius, pagamintus iš lengvos ir traškios tešlos, kuri gražiai išsilydys ant liežuvio vos įsidėjus juos į burną.
Šiems batonėliams nereikės daug ingredientų, bet jie vis tiek nustebins savo skoniu. Dėl skonio juos galite tiesiog dėti prie kavos, bet tikrai pasitarnaus ir kitais būdais. Jei paruošite jiems gerą padažą , turėsite ir lengvą užkandį į darbą ar mokyklą. O jei nuspręsite juos pasigaminti šventei ar vakarėliui, svečiai jų taip pat tikrai nenusmerks.
Ingredientai, kurių jums reikės paruošti:
- Paprasti miltai – 300 g
- Sviestas – 250 g
- Trynys – 1 vnt
- Actas – 2 šaukštai
- Vanduo – 100 ml
- Druska – pagal skonį
- Kiaušinis – 1 vnt
- Kmynų – pagal skonį
Paimkite šimtą gramų paprastų miltų ir persijokite į dubenį, tada aptepkite sviestu. Likusius miltus sumaišykite su kiaušinio tryniu, šaukšteliu druskos, actu ir vandeniu. Iš trynių mišinio išminkykite tešlą ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus . Iškočiokite ir į centrą įdėkite sviesto, pabarstyto miltais. Į tešlą įvyniokite sviestą ir viską iškočiokite plonu sluoksniu. Įdėkite tešlą į šaldytuvą trisdešimčiai minučių.
Tada vėl sulenkite ir iškočiokite, vėl dėkite į šaldytuvą. Galiausiai iškočiokite tešlą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pagal skonį pabarstykite druska ir kmynais, taip pat galite naudoti sezamo sėklas. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir perkelkite ant jo tešlą . Pašauname į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 min. Gatavus batonėlius galite patiekti iš karto, mėgaukitės!