Pasigaminkite šiuos puikius cukinijų suktinukus su malta mėsa. Jie tikrai puikūs ir paruošti per kelias minutes.
Vasara jau įsibėgėjo ir per karščius niekas nenori valgyti kokio sunkaus maisto. Todėl daugelis ieško receptų, kuriuos paruošti neužtruktų ilgai ir būtų lengva bei šviežia . Šie cukinijų suktinukai yra būtent tai, ko ieškote. Galite juos paruošti ir pietums, ir vakarienei ir patikėkite, tuoj pat įsimylėsite.
Ko tau prireiks
- 3-4 cukinijos
- morkų
- svogūnas
- pusė puodelio ryžių
- druskos, pipirų ir įvairių prieskonių
- 150 g grietinės ir kečupo
- 500 g maltos mėsos
- 1 puodelis vandens
Paruošimas labai paprastas
Kai renkatės cukinijas, rinkitės dideles, nes suktinukams reikia gauti ilgų griežinėlių. Daržovių skustuvu supjaustykite cukiniją juostelėmis. Paimkite bet kokią maltą mėsą ir sumaišykite su žaliais ryžiais , troškintais svogūnais ir morkomis bei įvairiais prieskoniais pagal skonį. Druska ir pipirai. Masę gerai išmaišykite rankomis, kol visi ingredientai visiškai susimaišys.
Šiuo įdaru užtepkite kiekvieną cukinijos griežinėlį ir susukite. Viską sudėkite į kepimo indą. Dabar sumaišykite vandenį, grietinę, kečupą, prieskonius, druską ir žoleles. Žinoma, padažą galite pasigaminti pagal savo skonį , tai tik pavyzdys. Šiuo padažu užpilkite kepimo formoje esančias cukinijas. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie valandą. Tačiau retkarčiais patikrinkite, ar maistas nesudegs.
Ir viskas
Kol cukinija kepa, paruoškite garnyrą. Geriausiai tinka paprastos virtos arba trintos bulvės, pavyzdžiui, su svogūnais. Iškepus išimkite kepimo indą iš orkaitės ir galite patiekti. Pavyzdžiui, prie jo puikiai tinka agurkų salotos ar bet kuri kita daržovė. Linkime gero apetito!