Skaniausi naminiai sausainiai – tiesiog ištirpsta burnoje!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Galbūt visi mėgsta naminius sausainius, nes jie tikrai yra daug geresni nei parduotuvėje pirkti. Išbandykite juos ir nepasigailėsite.

Jei laukiate lankytojo, tikrai turėtumėte pabandyti išsikepti gerų sausainių. Naminiai gaminiai yra daug geresni už nupirktus, ir svarbiausia, kad į juos įdedate savo meilę ir tai vertinama . Į juos galite dėti ką tik norite – šokolado, riešutų, kokoso ar net džiovintų vaisių. Taigi ko lauki, gali mesti į kepinį!

Ko tau prireiks

Galbūt žinote skirtingus naminių sausainių receptus, tačiau šis yra šiek tiek kitoks. Į jį nededama šokolado ar kito įdaro. Trumpai tariant, tai labai skani tešla. Taigi jums reikės:

  • 2 šaukštai cukraus
  • 20 g mielių
  • 50 ml šilto pieno
  • 150 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos
  • maišelis vanilinio cukraus
  • 350 g miltų

Tai tikrai paprasta

Pirmiausia dubenyje sumaišykite cukrų su mielėmis ir šiltu pienu. Palikite maždaug 10 minučių. Sudėkite ištirpintą sviestą, kiaušinius, vanilinį cukrų, druską ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir tada išmaišykite tešlą . Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti apie 40 minučių. Tada iš tešlos iškočiokite ploną lakštą ir vieną pusę pabarstykite cukrumi. Tada uždenkite ją kita tešlos puse.

Viršų dar kartą pabarstykite cukrumi ir perlenkite per pusę. Dar kartą iškočiokite tešlą ir pakartokite šį procesą bent du kartus. Viršutinį sluoksnį pabarstykite cukrumi, švelniai kočėlu susukite ir galite pradėti pjaustyti jums patinkančias formas. Nesvarbu, kokie jie dideli. Galiausiai sausainius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Linkime gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.