Artėjantis ruduo sufleruoja, kad reikia keisti ir valgiaraštį. Dabar pravers sotūs ir šilti patiekalai, kurie papildys energijos ir sušildys. Pavyzdžiui, mėsos sultiniai yra puikūs.
Sriubos mėsa naudojama mėsos sultiniui, kuris dažniausiai būna prastesnės kokybės. Suprantama, kad tikra nugarinė – gėda sriubai. Dažnai virėjai siekia vištienos, kurioje yra visaverčių baltymų, mažesnis riebalų kiekis ir vitaminų bei mineralų atsargos . Į sriubą įdėjus bulvių ar makaronų, gaunamas sotus sultinys, kurį nesunkiai panaudosite kaip lengvus pietus. Galite paruošti pagal toliau pateiktą receptą.
Ko reikės vištienos sultiniui
- 4 vištienos šlaunelės
- 1 bulvė
- 1 svogūnas
- 1 nedidelė morka
- 1 mažas salieras
- Lauro lapas, pipirai, džiovintos žolelės, druska
- Apie 2 litrus vandens
Paruošimo procedūra
- Kad sriuba nebūtų per riebi, nuimkite vištienos šlaunelių odą. Tik tada suberkite į pasūdytą vandenį, į kurį įmeskite lauro lapelį, kelis pipirų žirnelius, svogūnus, morkas ir salierą.
- Leiskite šlaunims iškepti. Virimo metu pašalinkite ant paviršiaus susidariusias putas. Taip gausite gražiai skaidrų sultinį.
- Virkite apie 25 minutes.
- Kol verda sriuba, paruoškite bulvę, kurią nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Dabar atėjo laikas perkošti sriubą. Sultinį supilkite atgal į išplautą puodą ir suberkite į jį pjaustytas bulves.
- Vištieną nukaulinkite, morką galite smulkiai sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Viską dedate į sultinį ir leidžiate virti, kol bulvės suminkštės.
- Sultinį galite gardinti džiovintomis žolelėmis – salierais ar petražolėmis, laiškiniais česnakais, česnakais.
- Kai bulvės išvirs, į sultinį suberkite makaronus ir išvirkite.
- Dabar sriuba paruošta patiekti. Kadangi jame yra ir mėsos gabaliukų, ir mėsos sultinio, kartu su kepiniais bus lengva vakarienė ar pietūs.