Paruoškite puikų naminį sūrį su žolelėmis ir paprika. Daug geriau nei iš parduotuvės!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šį puikų sūrį labai lengva paruošti, o jo skonis yra visiškai tobulas. Tikrai pabandyk ir daugiau nebepirksi.

Naminiai daiktai paprastai yra daug geresni nei pirktiniai. Ar tai būtų, pavyzdžiui, įvairios dešrelės, dešrelės ir kt. Tą patį galima pasakyti ir apie šį sūrį. Be to, kad jis yra be galo nuostabaus skonio , geras dalykas jame yra tai, kad jis gerai išlaiko formą ir visiškai netrupa. Kas sūriui tikrai pageidautina. O šio sūrio gamyba visai nesudėtinga.

Ko tau prireiks

  • 1 litras pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 30 g krapų
  • 350 g grietinės
  • 1 paprika
  • 1,5 arbatinio šaukštelio druskos

Paruoškite jį namuose

Pirmiausia sulaužykite kiaušinius. Šiam sūriui reikės ir kiaušinių trynių, ir baltymų. Sumaišykite grietinę su kiaušiniais. Grietinėje turi būti 15–30% riebumo. Sutrinkite grietinę su kiaušiniais panardintu trintuvu . Turi gautis tiršta ir lygi masė be burbuliukų ir putų. Bet geriausia bus dirbti tik vidutiniu maišytuvo greičiu.

Pieną užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Į jį įpilkite druskos ir išmaišykite. Grietinę supilkite į karštą pieną ir išmaišykite. Atsiras mažų krešulių, bet nesijaudinkite, taip ir turi būti . Puodą pastatykite ant viryklės ir nuolat maišydami virkite šį sūrio mišinį apie 10 minučių. Taip padidės varškės sūris.

Ir tai beveik padaryta

Palaukite, kol sūrio masė atvės iki maždaug 75 laipsnių. Jei leisite atvėsti ilgiau, sūris pasirodys gana tankus. Į šią masę suberkite kubeliais pjaustytus pipirus ir smulkintus krapus . Viską kruopščiai išmaišykite. Taip pipirai įgaus norimą minkštumą ir neišvirs. Uždenkite sietelį dviem sluoksniais marlės ir nukoškite išrūgas.

Apvyniokite marlę ir suteikite sūriui apvalią formą. Tvirtai suriškite mazgą, kad nutekėtų visas skystis. Įdėkite sūrio rutulį į gilų dubenį ir padėkite į šaldytuvą. Palikite atvėsti bent 3 valandas ir tada galėsite patiekti. Kai jūsų dubenyje susidaro šiek tiek skysčio, nedelsdami jį išpilkite. Pjovimui geriausia naudoti tikrai aštrų peilį. Linkime gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.