Jei mėgstate maltą mėsą, turėtumėte išbandyti šį receptą, kuris nustebins savo originalumu, o taip pat ir pasotins. Šis mėsos pyragas tinka visai šeimai.
Mėsos pyragas yra dažnas pietų patiekalas daugelyje namų ūkių. Bėgant metams žmonės išmoko valgyti kotletą su bulvėmis, tačiau taip pat galite rasti pasiūlymą, kur jums duos mėsą bandelėje . Bet kokiu atveju, tai patiekalas, kurį daugelis mėgsta ir kuriuo gana dažnai lepina. Jei ir jūs trokštate mėsytės, išbandykite šį, įdarą įdaru ir galiausiai suvyniotą į tešlą.
Ingredientai, kurių jums prireiks
Norėdami pagaminti šį puikų mėsos pyragą, turėtumėte paruošti šiuos ingredientus:
- 250 g kvietinių miltų
- druskos pagal skonį
- 150 g grietinės
- 2 svogūnai
- 1 kiaušinis
- 1/2 šaukštelio maltos paprikos
- 120 g kieto sūrio
- 1 vnt pomidoras
- laiškinio svogūno pagal skonį
- 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- 450 g maltos mėsos
- 50 g džiūvėsėlių
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio kmynų
- 100 g mocarelos
- krapų pagal skonį
- 1 vnt tryniai
Paruoškite tešlą, į kurią įvyniosite kotletus
Kai tik paruošite visus reikalingus ingredientus tešlos, į kurią galutinai įvyniojamas mėsos kepalas, gamybai, galite pradėti jį ruošti. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įberkite ketvirtadalį arbatinio šaukštelio druskos . Tada į masę supilkite jau šiek tiek minkštą sviestą. Tada įpilkite dar 100 g grietinės ir išmaišykite tešlą. Tada tai turi būti laikoma šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
Padarykite mėsos pyragą ir sudėkite ingredientus
Kol tešla vėsta šaldytuve, galite apdirbti faršą ir pasigaminti mėsytę. Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinį, džiūvėsėlius , druską ir pipirus pagal skonį, maltą papriką ir kmynus. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad gerai susimaišytų.
Dabar paruošėte faršą ir tešlą, į kurią pagaliau suvynioti kotletai. Taigi ant darbo paviršiaus padėkite maistinę foliją arba kepimo popierių ir ant jo padėkite maltą mėsą . Jį paskleiskite taip, kad susidarytų savotiškas blynas. Kai mėsa bus paskleista, galite pradėti sluoksniuoti ingredientus ant viršaus.
Užteptą mėsą aptepkite likusia grietine ir tuomet pabarstykite 2 rūšių tarkuotu sūriu. Taip pat suberkite pjaustytus pomidorus, krapus ir svogūnus . Po to galite susukti faršą kartu su šiais ingredientais ir turite paruoštą mėsą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.
Susiraskite tinkamą skardą, ant kurios kepsite mėsytę ir išklokite kepimo popieriumi. Tada tešlą iš šaldytuvo dėkite ant popieriaus ir iškočiokite formuodami blyną . Galiausiai ant tešlos dėkite iš šaldiklio gautą mėsą ir suvyniokite į tešlą. Galiausiai viską aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.