Dažnai bandote sugalvoti naują receptą. Kartais jaučiate, kad valgote tą patį, o dieta yra stereotipinė. Šis receptas gali būti sprendimas.
Kartais tiesiog nutinka taip, kad žmonės nežino, ką gaminti pietums ar vakarienei. Jiems atrodo, kad jie gamina tą patį maistą ir vėl ir nejaučia nė vieno patiekalo, apie kurį galvoja . Taigi jie bando sugalvoti ką nors naujo, bet nieko neateina į galvą. Šio recepto dėka jūsų šeima laižys ausis, o jūs taip pat pasisemsite įkvėpimo kitiems patiekalams.
Ko tau prireiks
- 2 puodeliai krekerių
- 1 stikline vandens
- 500 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 2 šaukštai grietinės
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- prieskoniai pagal jūsų pageidavimus
Pirmiausia paruoškite krekerius
Krekeriai yra svarbi šio recepto dalis. Todėl labai svarbu juos tinkamai paruošti. Paimkite pakankamai didelį dubenį ir sudėkite į jį krekerius . Užpilkite jas stikline vandens ir palaukite, kol išbrinks. Šis mišinys pasitarnaus kaip įprastai naudojamų džiūvėsėlių pakaitalas, bet skanesnis.
Sukurkite mišinį
Krekeriams pakankamai išbrinkus, suberkite į juos maltą mėsą. Svogūną nulupkite ir arba labai smulkiai supjaustykite, arba sutarkuokite ant trintuvės. Tada įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite česnako ir bet kokių mėgstamų prieskonių , kuriuos mėgstate dėti, pavyzdžiui, į kotletus ar kotletus. Viską gerai išmaišyti kartu. Jei mišinys atrodo skystas, įdėkite daugiau krekerių ir leiskite jiems dar kurį laiką išbrinkti.
Galite kepti arba kepti
Paruošę mišinį, turite iš jo suformuoti maždaug vienodo dydžio ovalus, primenančius kotletus. Tada visiškai priklauso nuo jūsų, ar nuspręsite kepti, ar kepti . Jei kepate, įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ant kepimo skardos padėkite kepimo popierių ir ant jo sudėkite kotletus. Kad skonis būtų geresnis, juos gerai įtrinti trupučiu sviesto. Kepkite maždaug 15 minučių.

Jei norite kepti, tiesiog paimkite pakankamai didelę keptuvę ir įpilkite į ją aliejaus. Mėsos gabaliukai kepami tol, kol pradeda įgauti šiek tiek auksinę spalvą arba pradeda šiek tiek ruduoti. Patiekite su virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Dėl šio recepto jūsų šeima mėgausis kiekvienu pietumis, kai turės šį patiekalą savo lėkštėje.
