Sultingos vištienos šlaunelės vengriškame pomidorų padaže. Ši skani plutelė pradžiugins kiekvieną jos paragavusį

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Yra daug įvairių vištienos šlaunelių receptų ir variantų. Tačiau pagal šį puikų receptą tikrai būsite laikomas meistru virėju.

Kai kurie žmonės renkasi vištienos šlauneles dėl didesnio sultingumo, palyginti su, pavyzdžiui, vištienos krūtinėlėmis ar sparneliais. Jų paruošimas praktiškai toks pat paprastas kaip vištienos krūtinėlės . Jei jie tinkamai pagardinti arba yra tinkamo recepto dalis, jų skonis yra tikrai puikus. Šio recepto dėka galite pasiekti kažką panašaus.

Ko tau prireiks

  • 4 gabaliukai vištienos šlaunelių
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 250 g pomidorų
  • 2 šaukštai kvietinių miltų
  • 1 stikline vandens
  • 1 vnt pomidorų tyrės
  • 2 šaukštai saldžiosios paprikos
  • 150 g grietinės
  • 50 g sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruoškite šlaunis

Pirmiausia turite kruopščiai paruošti vištienos kojas. Todėl kruopščiai nuplaukite visus mėsos gabalus. Tada paruoškite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, druskos ir pipirų . Šlauneles pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, o tada kruopščiai patepkite jas saulėgrąžų aliejumi, kad iš visų pusių visiškai ir tolygiai pasidengtų aliejumi.

Pirmiausia apkepkite šlaunis

Prieš kepant vištienos šlauneles, pravartu jas lengvai apkepti. Taigi paimkite pakankamai didelę keptuvę, kurioje įkaitinkite gabalėlį sviesto kartu su 1 šaukštu saulėgrąžų aliejaus . Tada apkepkite vištienos šlauneles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Kepimas turėtų trukti 5–7 minutes. Tada išimkite vištienos šlauneles iš keptuvės ir dėkite į lėkštę.

Keptuvėje pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos

Išėmę viščiukus iš keptuvės, neišjunkite kaitlentės su keptuve. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje kaip ir vištienos šlauneles. Pakepinkite svogūną, kol jis taps skaidrus . Tada nuvalykite česnaką, tada įspauskite į keptuvę su svogūnu. Taip pakepinkite česnaką ir svogūną kartu maždaug 2–3 minutes.

Pasigaminkite skanų padažą

Nuimkite keptuvę su pakepintais svogūnais ir česnakais nuo kaitvietės. Į keptuvę pabarstykite maltų saldžiųjų pipirų ir kvietinių miltų. Viską atsargiai išmaišykite. Tada pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę kartu su pomidorų tyre ir vėl gerai išmaišykite. Po to tereikia į keptuvę įpilti stiklinę vandens ir viską virti ant silpnos ugnies 5–7 minutes.

Iškepkite visus ingredientus

Kai paruošite padažą, liko tik paskutinis žingsnis. Paruoškite tinkamą kepimo indą. Pirmiausia į dubenį supilkite maždaug pusę padažo ir ant viršaus uždėkite vištienos šlauneles. Tada viską apliekite likusiu padažu ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę . Kepkite 25–30 minučių. Galiausiai supilkite grietinę, viską gerai išmaišykite dubenyje ir viskas. Idealus šio patiekalo priedas yra ryžiai arba bulvės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.