Šis patiekalas patiks visiems, kurie išbandys ir paragaus. Ir gera žinia ta, kad ją paruošti labai paprasta.
Jei galvojate, ką šiandien paruošti vakarienei, ir žinote, kad tikrai nenorite ilgai praleisti virtuvėje gamindami kokį nors sudėtingą maistą, tikrai turėtumėte išbandyti šį patiekalą . Paruošimas užtruks vos kelias minutes ir visa šeima patiks. Tad nieko nelaukite ir išbandykite, nes tikrai nepasigailėsite.
Ko tau prireiks
- 2 kiaušiniai
- 250 ml kefyro
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- augalinis aliejus
- 100 g kieto sūrio
- 450 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
- petražolės
Tai tikrai paprasta
Pirmiausia paimkite 2 kiaušinius ir sumuškite juos į gilų dubenį. Kruopščiai sutrinkite juos šakute. Tada įpilkite 250 ml kefyro, vieną arbatinį šaukštelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Tada įberkite šaukštelį cukraus ir apie 100 g tarkuoto sūrio . Kad skonis būtų geresnis, įberkite 10 g smulkiai pjaustytų petražolių. Dar kartą viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberkite 450 g miltų ir 10 g kepimo miltelių. Iš šių ingredientų tešla yra gana tiršta.

Tešlą geriau pasidaryti rankomis. Kad tešla nepriliptų prie stalo, pabarstykite ją miltais. Dabar iškočiokite kočėlu, kad gautumėte maždaug 1 cm storio paplotėlį. Tešlą peiliu supjaustykite plonomis juostelėmis. Apkepkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje . Tada alyvą reikės pašalinti. Dėl šios priežasties iškeptas juosteles dėkite ant popierinių rankšluosčių. Palaukite maždaug minutę, kad šluostės sugertų riebalų perteklių.

Šios keptos juostelės paruošiamos akimirksniu, todėl puikiai tinka vakarienei, kai neturite laiko pagaminti sudėtingo patiekalo . Jei norite, galite pridėti daugiau prieskonių, kad juostelės būtų šiek tiek skonio. Tikrai išbandykite, nepasigailėsite. Linkime gero apetito!
