Šis skanus itališkas desertas jūsų tikrai nenuvils. Išbandykite šį kakavinį variantą, patiks net tiems, kurie nemėgsta kavos desertų.
Tiksli šio populiaraus delikateso kilmė vis dar ginčijama. Tačiau aišku, kad jis kilęs iš šiaurės Italijos regionų, o jo galutinė forma receptuose atsirado nuo septintojo dešimtmečio. Tikras tiramisu turėtų būti kavos skonio, o jo ruošimui naudojamas itališkas kreminis sūris Mascarpone . Tačiau šioje versijoje kavos skonį pakeičia kakava, todėl ji patiks visiems, kurie nelabai mėgsta kavos skonį. Net ir šis pakeistas itališko tiramisu receptas yra labai skanus ir jūs įtrauksite jį į savo mėgstamiausius.
Tiramisu gaminimo ingredientai
- 600 g varškės
- 150 g grietinės
- 100 g cukraus
- 1 šaukštas kakavos
- 100 ml verdančio vandens
- 350 g sausainių arba biskvito
- 90 g šokolado
- 30 ml pieno
Tiramisu paruošimo procedūra
Grietinę, varškę ir cukrų sudėkite į didelį dubenį ir sutrinkite trintuvu arba plakite iki vientisos masės. Atskirai persijokite kakavą į nedidelį dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Paimkite kepimo indą arba mažesnį skardą aukštu kraštu ir ant dugno padėkite vieną sluoksnį sausainių. Galite naudoti karamelinius sausainius, kurie patiekiami su kava arba didelėmis konditerinėmis kempinėmis.
Išskleistus sausainius apibarstykite skysta kakava ir viską užtepkite ⅓ kreminio sūrio. Ant jo vėl uždėkite sluoksnį sausainių ir vėl suvilgykite kakaviniu vandeniu . Taip pat atlikite kitą sluoksnį. Taigi dabar turite paskutinį sūrio sluoksnį, o ant jo bus šokoladinis glajus. Šokoladą sulaužykite į mažesnius gabalėlius, apliekite pienu ir padėkite į vandens vonią virti.
Nuolat maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Dabar tereikia sūrio sluoksnį padengti šokoladiniu glaistu ir skanus desertas jau paruoštas. Įdėkite į šaldytuvą atvėsti bent valandai ir galėsite patiekti. Sausainiai gražiai sugeria drėgmę, o desertas tikrai tiesiog tirpsta ant liežuvio. Net jei tai nėra tikras itališkas tiramisu, pastebėsite, kad jums patiks ir ši versija.