Šį paplotį galite naudoti panašiai kaip tortiliją. Pagal šį receptą suvyniokite į jį maltos mėsos mišinį. Jums patiks ši pikantiška vakarienė.
Lavash duona kilusi iš Pietų Azijos virtuvės ir yra plačiai kepama, ypač Armėnijoje, Azerbaidžane, Irane ar Turkijoje. Tai rauginta duona, kuri susukama į plokščią pyragą, o paskui kepama priklijuota prie molinės krosnies sienelių . Galite naudoti taip pat, kaip tortilijas ar kitus papločius. Šiame recepte Lavaš užpildomas mėsos mišiniu su sūriu ir kepamas keptuvėje. Traškiam skanėstui tikrai neatsispirsite.
Ingredientai mėsos suktinukams
- 300 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- žiupsnelis paprikos
- žiupsnelis kalendros
- 130 g sūrio
- krapų šakelė
- 2 kiaušiniai
- 60 ml pieno
- 2 šaukštai miltų
- 2 riekelės Lavash duonos
Lavašo suktinukų paruošimo procedūra
Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į mėsą. Įpilkite 30 ml pieno, druskos, kalendrų ir maltų pipirų. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka , o krapus smulkiai supjaustykite ant pjaustymo lentos. Sudėkite į mėsą ir dabar viską gerai išmaišykite dubenyje. Lavaš duoną supjaustykite tinkamo dydžio stačiakampiais.
Lavašas parduodamas tiek stačiakampių, tiek apvalių formų. Idealu, kai pavyksta tešlą supjaustyti vienodais maždaug 15×20 cm griežinėliais . Taip iš nurodyto mėsos mišinio kiekio paruošite keturis suktinukus. Ant kiekvieno Lavash stačiakampio uždėkite po ¼ mėsos mišinio ir paskleiskite per visą paviršių. Tiesiog palikite 2 cm vietos viršutiniame krašte.
Suktinukus aptepkite kiaušinių mišiniu ir apkepkite
Susukite ritinį, o viršutinį kraštą patepkite plaktu kiaušiniu, kad jis suliptų ir vyniotinis neišsirištų. Dabar į likusius išplaktus kiaušinius supilkite likusius 30 ml pieno, du šaukštus miltų ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite ir šiuo kiaušinių mišiniu aptepkite suktinukus. Keptuvėje įkaitinkite aukštesnį aliejaus sluoksnį ir ant jo apkepkite suvyniotus suktinukus.
Kepkite juos iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Laikykite ugnį ant vidutinės ugnies, kad jie nesudegtų. Gatavus ritinėlius perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius . Galite patiekti vyniotinius vienus kaip greitą vakarienę. Tačiau galite pasigaminti ir daržovių salotų arba savo mėgstamą padažą, į kurį panardinsite suktinukus. Gero apetito.