Kepta vištienos krūtinėlė dažnai būna per sausa. Mano recepto dėka gausite skanų ir sultingą patiekalą, kuris niekada nebus sausas – tai minkštos mėsos gabaliukai tešloje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištienos filė, 2 vnt;
grietinė, 100 g;
kiaušinis, 1 vnt;
sojos padažas, 30 ml;
garstyčių, 1 valgomasis šaukštas;
česnako, 3 gvazdikėlių;
pipirai ir prieskoniai, paprika;
miltų, 3 v.š.
Virimo procesas
Filė nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir pagal skonį sumaišykite su grietine, garstyčiomis, sojos padažu, paprika ir prieskoniais.
Maišykite, kol padažas visiškai padengs mėsą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Palikite mėsą pasimarinuoti 30-40 minučių.
Suberkite miltus ir minkykite. Jei masė per skysta, galima įdėti dar šaukštą ar du miltų.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir išdėliokite mėsos gabalėlį, stengdamiesi, kad jis būtų visiškai padengtas tešla.
Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Šį skanų ir sultingą užkandį patiekiu su majonezo ir garstyčių, česnako ir paprikos bei žolelių padažais. Mėsos gabaliukai bus labai minkšti, tiesiog tirps burnoje. Jei įmanoma, mėsą marinuokite ilgiau, tada ji bus sultingesnė ir puikiai iškeps.