Mano draugai mane myli už šį nuodėmingai šokoladinį desertą. Jie beveik negali patikėti, kad man tai pavyksta namuose

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šokoladinių pyragų, griežinėlių ir kitų desertų ilgo prisistatymo nereikia. Daugelis iš mūsų mėgsta juos karts nuo karto išgerti su kava arba pusryčiams.

Unikalių įvairių šokoladinių skanėstų receptų galima rasti daugelyje pasaulio šalių. Pavyzdžiui, Sacher yra klasikinis šokoladinis pyragas iš Austrijos. Jis turi sodrų šokoladinį skonį, kurį puikiai papildo abrikosų uogienė, suteikianti pyragui lengvumo ir minkštumo. Sacher turi tankią tekstūrą ir tamsią spalvą. Priešingai, amerikietiškas pyragas yra drėgnas, tankus šokoladinis desertas su traškiu paviršiumi. Vidus minkštas ir lankstus. Paprastai patiekiamas šiltas su vanilinių ledų kaušeliu.

Nekeptas šokoladinis pyragas

Míša kirpimai populiarūs Čekijoje. Tai šokolado ir varškės skonio derinys, įkvėptas šiose vietose pamėgtų popsų. Tai tik keli šokoladinių pyragų, kuriuos galite paragauti įvairiose šalyse, pavyzdžiai. Kiekvienas iš jų turi savo unikalią istoriją . Namuose galite ruošti pyragus pagal savo fantaziją, galite įdėti riešutų, kokoso, razinų… Pateikiame fantastiško nekepto pyrago receptą.

Ingredientai:

• Sausainiai (pvz., Bebe) – 600 g;
• Cukrinės manų kruopos – 110 g;
• Pienas – 250 ml;
• Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
• Druska – žiupsnelis;
• Sviestas – 150 g;
• Kakavos milteliai – 60 g;
• Graikiniai riešutai – 100 g;
• Šokoladas – 100 g;
• Grietinėlė 33% – 100 g.

Šokoladinio pyrago paruošimas:

  • Į puodą supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, druską ir kakavą. Į mišinį palaipsniui įpilkite pieno. Išmaišykite.
  • Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies, supilkite sviestą, leiskite jam ištirpti.
  • Kvadratinės formos dugną uždenkite dalimi sausainių.
  • Likusius sausainius sutrinkite iki rupių trupinių.
  • Riešutus nusausinkite ir susmulkinkite, sumaišykite su sausainiais.
  • Į šį mišinį supilkite kakavos masę ir išmaišykite.
  • Ant sausainių sluoksnio paskleiskite kakavinę tešlą.
  • Ant kakavinės tešlos sluoksnio dėkite daugiau sausainių.

Užpilo paruošimas:

  • Karštą grietinėlę sumaišykite su šokoladu.
  • Torto viršų užpilkite glazūra.
  • Palikti visiškai sustingti šaldytuve.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.