Daugelis iš mūsų tikrai žino legendinius sparnelius su saldžiarūgščiu padažu. Norint paragauti garsiųjų Buffalo sparnelių, nebūtina eiti į greito maisto restoraną, juos galima pasigaminti ir namuose.
Šiek tiek istorijos: 1964-ieji metai, mes esame mažame Amerikos miestelyje Buffalo Niujorko valstijoje. Pirmoji Buffalo sparnų lėkštė buvo patiekta „Anchor Family Bar“ , kuris pateko į istoriją. Baro savininkė sūnaus draugų grupei paruošė vištieną. Patiekalas tapo labai populiarus, ypač tarp paauglių. Buffalo sparnai greitai pelnė pasaulinę šlovę. Traški ir sultinga vištiena su aštriu padažu yra tiesiog skanu. Puikus dalykas yra tai, kad galite jį paruošti namuose. Receptas nėra sudėtingas.
Aštrių Buffalo sparnelių ir saldžiarūgščio padažo receptas
Ingredientai
• 1 kg vištienos sparnelių
• 3–4 šaukštai sojos padažo
• 3 skiltelės česnako
• malti juodieji pipirai pagal skonį
Padažui:
• 50 g sviesto
• 50 g pomidorų tyrės
• 30 g rudojo cukraus
• 1/3 šaukštelio druskos
• aitriųjų pipirų pagal skonį
• 1 skiltelė česnako
• maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Pasiruošimas
- Marinatui sutrinkite 3 skilteles česnako ir lengvai supjaustykite.
- Įdėkite česnaką į sparnelius ir išmaišykite. Taip pat įpilkite sojos padažo ir maltų juodųjų pipirų.
- Leiskite sparnelius marinuoti kambario temperatūroje mažiausiai 30 minučių.
- Marinuotus sparnelius dėkite ant kepimo skardos, iš pradžių išimkite likusį česnaką, kad nepridegtų orkaitėje.

- Kepkite 20 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Kepimo metu apverskite sparnelius, kad apskrustų iš abiejų pusių.

Padažas
- Ant silpnos ugnies ištirpinkite 50 g sviesto. Į jį įpilkite rudojo cukraus.
- Dėl aštrumo taip pat įberkite čili pipirų (džiovintų, skystų arba miltelių pavidalo).
- Kai cukrus ištirps, supilkite pomidorų tyrę.
- Padažą išmaišykite, bet neužvirinkite.
- Padažą pasūdykite ir suberkite tarkuotą česnaką.

- Iškepusius sparnelius užpilame padažu ir išmaišome.
- Taip pat pagal skonį galite įdėti maltų juodųjų pipirų.
- Palikite sparnelius 10 minučių, kad padažas pasklistų ir įsigertų į mėsą.

