Šiandien tešlos pyragu nieko nenustebinsite, tačiau jei gaminsite kopūstų pyragą su mėsos įdaru, šis patiekalas gali sukelti staigmeną. Patiekalas paprastas ir lengvas, kaip tinginio kopūsto suktinukai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
maža kopūsto galva;
malta mėsa 400 g;
svogūnas, 3 vnt;
ryžiai, 100 g;
druska, pipirai, prieskoniai;
pomidorų sultys ir augalinis aliejus po 2 šaukštus.
Virimo procesas
Kopūstą šiek tiek pavirkite: atskirkite lapus arba virkite visus, palaipsniui, kol lapai minkštėja, atskirdami juos nuo šakutės.
Aštriu peiliu nupjaukite kietas šerdis lakštų viduryje.
Svogūną sumalkite mėsmale arba blenderiu ir sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais, pagal skonį įberkite kitų prieskonių.
Suberkite virtus ir atvėsusius ryžius, išmaišykite iki vientisos masės.
Ant stalo išklojame maistinę plėvelę ir ant jos uždengiame kopūstų lapus.
Supilkite įdarą ir susukite pyragą, lapelius sandariai apvyniokite, kad nesuplyštų lukštas. Galite padėti filmuoti.
Padėkite pyragą ant folijos, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir patepkite pomidorų sultimis.
Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Nuimkite foliją. Dar kartą aptepkite pomidorų sultimis ir kepkite iki auksinės rudos spalvos 10 minučių.
Supjaustykite porcijomis ir patiekite su įvairiais garnyrais: keptomis arba bulvių koše, makaronais.
Pyragas labai skanus ir aromatingas, sultingas, mirkytas pomidorų sultyse.