Jums tikrai patiks šie čeburekai, tešla plona, minkšta, nesugeria aliejaus, o įdaras labai sultingas ir aromatingas. Pagal skonį galite naudoti bet kokį faršą, bet geriau imkite įvairių veislių asorti.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltai, 400 g;
kiaušinis, 1 vnt;
vanduo, 150 ml;
druskos, 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 20 ml.
Norėdami paruošti maltą mėsą, jums reikės :
malta mėsa, 400 g;
svogūnas, 1 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Į faršą suberkite tarkuotą arba smulkiai pjaustytą svogūną, žoleles, prieskonius, pipirus ir druską pagal skonį. Jei masė pasirodė kieta, įmaišykite į ledinį vandenį arba gabalėlį minkšto sviesto. Galima užpilti trupučiu sultinio.
Norėdami paruošti tešlą, į šiltą vandenį įpilkite druskos, įpilkite augalinio aliejaus ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite skystą pagrindą ir dalimis suberkite išsijotus miltus.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną plokščią pyragą.
Ištepame įdarą, užspaudžiame kraštus ir kepame keptuvėje augaliniame aliejuje.
Čeburekai turės lengvą, traškią plutą ir švelnų bei aromatingą įdarą. Šį patiekalą galima ruošti užkandžiams ir vakarienei.