Jau daug metų gaminu čeburekus, bet neseniai sužinojau skanų receptą. Rezultatas – aukso rudos spalvos plutelė ir sultingas įdaras.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jums tikrai patiks šie čeburekai, tešla plona, ​​minkšta, nesugeria aliejaus, o įdaras labai sultingas ir aromatingas. Pagal skonį galite naudoti bet kokį faršą, bet geriau imkite įvairių veislių asorti.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

miltai, 400 g;
kiaušinis, 1 vnt;
vanduo, 150 ml;
druskos, 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 20 ml.
Norėdami paruošti maltą mėsą, jums reikės :

malta mėsa, 400 g;
svogūnas, 1 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas

Į faršą suberkite tarkuotą arba smulkiai pjaustytą svogūną, žoleles, prieskonius, pipirus ir druską pagal skonį. Jei masė pasirodė kieta, įmaišykite į ledinį vandenį arba gabalėlį minkšto sviesto. Galima užpilti trupučiu sultinio.

Norėdami paruošti tešlą, į šiltą vandenį įpilkite druskos, įpilkite augalinio aliejaus ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite skystą pagrindą ir dalimis suberkite išsijotus miltus.

Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.

Stalą pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į dalis ir kiekvieną iškočiokite į ploną plokščią pyragą.

Ištepame įdarą, užspaudžiame kraštus ir kepame keptuvėje augaliniame aliejuje.

Čeburekai turės lengvą, traškią plutą ir švelnų bei aromatingą įdarą. Šį patiekalą galima ruošti užkandžiams ir vakarienei.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.