Per 10 minučių. Pusryčiams su arbata: 1 stiklinė kefyro ir visas kalnas skanumo paruoštas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių mėgsta sūrio lazdeles, tačiau ne visi žino, kaip jas virti. Siūlau paprastą, bet tobulą rezultatą, kurį galima patiekti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Taip pat galite juos naudoti užkandžiams ir kaip duoną.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

riebaus kefyro, 250 ml;
kiaušiniai, 2 vnt;
miltai, 450 g;
soda ir druska po 1 arbatinį šaukštelį;
sūris, 100 g;
švieži žalumynai.
Virimo procesas

Gaminius imame kambario temperatūros.

Į kefyrą įberkite druskos ir sodos arba kepimo miltelių, tačiau pirmenybė teikiama pirmajam variantui, nes kepimo soda daug efektyviau veikia fermentuoto pieno aplinkoje.

Įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir suberkite tarkuotą sūrį.

Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir žoleles ir suberkite į mišinį.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę. Miltų dėkite tiek, kad gautumėte nelipnią, minkštą ir lanksčią tešlą.

Stalą pabarstykite miltais, išklokite tešlą ir iškočiokite ją plonu iki 4 mm storio sluoksniu.

Supjaustykite juostelėmis ir kiekvieną sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.

Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Šios užkandžių ir užkandžių sūrio lazdelės yra tiesiog tobulas patiekalas, kurį galima paruošti per kelias minutes ir nuo rezultato tikrai nepavargsite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.