Šią sriubą galiu valgyti kiekvieną dieną. Skanus receptas iš paprastų ingredientų per 40 minučių: tikrai dar nesate taip gaminę

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sūrio rutuliukų sriuba – skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Dėl lengvo paruošimo ir prieinamų ingredientų ši sriuba išpopuliarėjo tarp daugelio šeimininkių.

Yra daug receptų sriubai su sūrio rutuliais, kurių sudėtis ir paruošimo būdas skiriasi. Tačiau juos visus vienija vienas bruožas – jie sukuria jaukią atmosferą prie stalo ir džiugina savo subtiliu skoniu. Tokios sriubos dažniausiai ruošiamos Europoje ir Amerikoje.

Sūrio sriuboms specialūs sūrio rutuliukai parduodami atskirai.

Patys gaminsime sūrio rutuliukus ir sriubą.
Sriubos ingredientai:

Vištienos filė – 2 vnt.;
Bulvės – 3 vnt.;
Morkos – 1 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Krapai – pora šakelių;
Druska – ½ šaukštelio;
Lauro lapas – 1 vnt.
Ingredientai sūrio rutuliukams:

Sūris – 100 g;
Sviestas – 20 g;
Kiaušiniai – 1 vnt .;
Miltai – 100 g;
Krapai – pora šakelių;
Druska – žiupsnelis.
Sūrio rutulinės sriubos gaminimas:

Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite puode, kol suminkštės. Būtinai kiaurasamčiu nuimkite putas nuo sultinio paviršiaus.

Ant lemputės padarome gilų kryžiaus formos pjūvį. Panašiai įpjauname pusę morkų, daržoves nuleidžiame į sultinį ir toliau su jomis kepame mėsą.

Nepamirškite į sultinį įberti druskos, virkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Rutuliukams sūrį sutarkuokite stambia tarka ir susmulkinkite krapus.

Į sūrį įmuškite kiaušinį, sudėkite minkštą sviestą ir druską. Į sūrį suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Po maistine plėvele palikite porą minučių šaldytuve.

Nuskustas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir po 20 minučių virimo suberkite į sriubą. Po 10 minučių išvirus bulves galima pradėti gaminti sūrio rutuliukus.

Sudėkite rutuliukus į puodą su sriuba. Likusią pusę morkų sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į sriubą praėjus 7 minutėms po rutuliukų sudėjimo.

Sriubą pasūdykite, įdėkite lauro lapą. Susmulkinkite krapus ir išėmę išvirtą svogūną bei pusę morkų supilkite į sriubą. Virkite sriubą dar 5 minutes.

Dėl to turime dietinę sriubą su sūrio rutuliais. Jis gaminamas nekepinant, todėl pasirodo švelnesnis ir lengvesnis ant skrandžio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.