Paprastas ir skanus vištienos kotletų receptas. Jie pasirodo minkšti ir sultingi, sotūs ir atrodo labai apetitiškai. Į kotletus suberkite marinuotus svogūnus, o kaip garnyrą dėkite bulvių košę.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
vištienos mėsa, 1 kg;
bulvės, 1 kg;
kepalas, pusė;
svogūnas, 2 vnt
Virimo procesas
Pamirkykite kepalą vandenyje.
Leiskite bulvėms išvirti.
Svogūną sutarkuokite arba susmulkinkite trintuvu. Tą patį darome su česnaku.
Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite batoną, svogūną, prieskonius, druską ir pipirus.
Gerai išmaišykite mišinį ir palikite faršą pailsėti.
Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies.
Patiekite kotletus su bulvių koše.
Jei norite, galite daug svogūnų smulkiai supjaustyti, pamarinuoti vandenyje su actu, druska ir cukrumi. Pamarinuojame šaldytuve, kad šios salotos atvėstų ir taptų skanesnės.
Bulvių košė, svogūnų salotos, kotletai – taip greitai ir lengvai pasigaminsite skanią ir sočią vakarienę. Galima pasigaminti ir kitą garnyrą, pavyzdžiui, virtus ryžius ar grikius, o vietoj svogūnų – šviežių daržovių salotas arba patiekti marinuotus pomidorus, agurkus, cukinijas.