Choux tešla yra universali tešla, ji visada išeina puiki, ne veltui naudojama įvairiems patiekalams, blynams, papločiams, pyragams ir kepiniams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
verdančio vandens, 1 puodelis;
druskos, žiupsnelio;
cukraus, 1 šaukštelis;
miltų, 3 stiklinės.
Virimo procesas
Verdančiame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų ir dalimis suberkite išsijotus miltus. Kai mišinys taps šiltas, įberkite dar miltų ir rankomis minkykite tešlą. Masė turi būti minkšta ir elastinga.
Uždenkite ir palikite 10 minučių.
Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo bent 5 minutes, kad ji įgautų vienodesnę struktūrą.
Padalinkite tešlą į 8 dalis.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną plokščią pyragą ir kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Padėkite tortilijas ant popierinių rankšluosčių. Norėdami pašalinti aliejaus perteklių.
Papločius galima atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra ar medumi, patiekti su kondensuotu pienu, šokoladiniu užtepu ir kitais saldžiais skanėstais. Galite naudoti ne tik saldžius, bet ir sūrius įdarus. Puikiai tinka sūris ir dešra, daržovių juostelės, korėjietiškos morkos, minkšti sūriai sumaišyti su žolelėmis, česnakais ir kt.