Tešla universali, lanksti ir minkšta, puikiai dera su įvairiais įdarais. Virsiu su ryžiais ir mėsa, pasirodo apetitą keliantis ir sotus įdaras.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas vanduo ir verdantis vanduo po 250 g;
sausos mielės, 10 g;
druskos, 1 šaukštelis;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
miltai, 800 g;
augalinis aliejus, 3 šaukštai;
malta mėsa, 700 g;
svogūnas, 1 vnt;
virtų ryžių, 450 g.
Virimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Tada suberkite faršą ir išmaišykite masę, kepkite, kol iškeps.
Virtus ryžius sumaišykite su malta mėsa, pagal skonį įberkite žolelių ir prieskonių.
Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles ir išmaišykite.
Suberkite išsijotus miltus.
Supilkite augalinį aliejų ir verdantį vandenį, iš pradžių mentele išminkykite masę, o tada, kai sušils, minkykite rankomis.
Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.
Formuojame pyragėlius su įdaru ir kepame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Supilkite daugiau aliejaus, kad tešla gerai iškeptų iš visų pusių.
Pirmiausia padėkite ant popierinių rankšluosčių, o tada ant lėkštės.
Minkšti ir purūs, sotūs pyragėliai su klasikiniu maltos mėsos ir ryžių įdaru.