Gyvenk ir mokykis: pasirodo, visada neteisingai viriau kiaušinius. Parodau, kaip neleisti kiaušiniams sprogti ir juos lengva nulupti!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kad ir kaip besistengiau, mano kiaušiniai vis sutrūkinėjo po virimo ir buvo baisu valyti, tai mane visada varydavo iš proto, pradedi lupti kiaušinius ir beveik visi baltymai lieka ant lukšto, tada stovi ir galvoji ką daryti arba išmeskite, arba išsirinkite šiuos gabalus.

O kai reikia virti kiaušinius salotoms ar prikimšti šventiniam stalui, tai tiesiog nelaimė, išeikvojama daug nervų ir viskas veltui. Tada nusprendžiau, kad man reikia rasti būdą, kuris vieną kartą ir visiems laikams išspręstų šią problemą, radau ir noriu pasidalinti su jumis.

Dabar po virimo kiaušiniai yra be įtrūkimų ir puikiai švarūs, pasirodo, viskas labai paprasta. Pirmiausia turite išimti kiaušinius iš šaldytuvo ir leisti jiems sušilti iki kambario temperatūros. Vištienos kiaušinius visada laikau šaldytuve, nors žinau žmonių, kurie juos tiesiog palieka spintos lentynoje.

Prieš verdant kiaušinius aš juos visada nuplaunu po vandeniu su kempine, galima net šiek tiek patepti indų plovikliu. Asmeniškai nerimauju dėl savo sveikatos, nes ant kiaušinių gali būti visokių nešvarumų ir nežinia kur ir kaip jie buvo laikomi.

Tada imu nedidelį puodą, įpilu vandens ir leidžiu užvirti, būtinai įberiu vieną arbatinį šaukštelį druskos, tai daroma siekiant padidinti vandens tankį, kad kiaušiniai per daug nekabėtų keptuvėje ir nedaužykite į kraštus, taip pat kad baltymas neištekėtų, jei ant kiaušinio atsitiktinai buvo nedidelis įtrūkimas.

Druska negarantuoja, kad kiaušiniai iškeps puikiai ir juos bus lengva nulupti, todėl atlieku vieną paprastą manipuliaciją, apie kurią neseniai sužinojau.

Norėdami tai padaryti, imu įprastą adatą, o dar geriau – su galvute, kaip nuotraukoje. Adata padarome skylutę bukoje kiaušinio dalyje, bijoti nereikia, baltymas nepažeis, tad elkitės drąsiai ir užtikrintai.

Kiaušiniams išvirus pro kiaušiniuose padarytą skylutę prasiskverbs vanduo ir druska, o išvirus jie puikiai išsivalys. O taip, vos pamiršau, kiaušinius reikia virti ne 5-6 minutes, o 10 minučių.

Po 10 minučių nupilame karštą vandenį ir kiaušinius užpilame šaltu, o dar geriau – lediniu vandeniu, taip pat iš šaldiklio išimu ledo kubelius ir dedu į vandenį su kiaušiniais.

Palaukiu apie 10 minučių ir ištraukiu kiaušinius iš vandens, po visų žingsnių jie puikiai išsivalys, lukštas neprilips prie baltumo ir būsite patenkinti. Žinoma, visa tai gali užtrukti ilgai, bet patikinu, jei norite šventiniam stalui išvirti kiaušinius, kad jie būtų gražūs, pasinaudokite mano patarimu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.