Jei ilgai galvojate, ką gaminti vakarienei savo šeimai, mes jums pasakysime. Pasigaminkite skanios ir sultingos vištienos su garnyru. Internete yra šimtai skirtingų receptų, tačiau šis paprastas ir efektyvus. Vadovaudamiesi recepte pateiktu algoritmu, nesunkiai paruošite sultingą, o ne sausą vištieną.
Vištienos ingredientai:
vištienos kulšelės - 9 vnt.;
sviestas - 20 g;
druska - 0,5 šaukštelio;
krakmolas - 100 g;
malti juodieji pipirai - žiupsnelis;
vištienos kiaušiniai - 4 vnt .;
sojos padažas - 50 ml;
sausos petražolės - 2 šaukšteliai;
džiūvėsėliai - 300 g;
paprika - 1 šaukštelis;
cukinijos - 1 vnt .;
augalinis aliejus - 4 šaukštai. l.;
morkos - 1 vnt .;
actas 6% - 2 šaukštai. l.;
česnakai - 2 gvazdikėliai;
cukrus - 1 šaukštelis;
Vištienos kepimas:
Vištienos kulšelių mėsą atskirkite nuo kaulo, palikite odą. Šią mėsą reikia pasūdyti ir pridėti prieskonių pagal pageidavimą.
Į kepimo indą įdėkite tris blauzdeles, išskleidusias, ir supilkite ⅓ sojos padažo. Išdėliokite antrąjį trijų blauzdelių lygį ir užpilkite padažu. Tą patį darome su trečiuoju lygiu. Mėsą uždenkite rankšluosčiu ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Duonos trupinius sumaišykite su paprika ir 1 šaukšteliu. sausos petražolės.
Į atskirą dubenį sumuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės. Blauzdeles pirmiausia pamerkite į krakmolą, tada į kiaušinių mišinį ir džiūvėsėlius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos kulšeles ir kepkite ant stiprios ugnies po 1-2 minutes iš abiejų pusių.
Perkelkite vištieną į kepimo skardą.
Sviesto gabalėlį supjaustykite mažais griežinėliais ir uždėkite po gabalėlį ant kiekvienos vištienos kulšelės. Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite blauzdeles 15-20 minučių.
Šiuo metu cukiniją supjaustykite stambia tarka, o morkas – vidutine. Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite daržoves viename dubenyje.
Daržoves užpilkite actu, augaliniu aliejumi, suberkite petražoles, druską, cukrų ir išmaišykite. Padėkite vėsioje vietoje 3-4 valandoms.
Taip gauname ne tik vištieną tešloje, bet ir jos garnyro variantą. Tai puikus patiekalas tiems, kurie mėgsta laikytis dietos ir vis tiek skaniai pavalgyti.