Traškūs agurkai su švelnia pikantiška ir aštria nata, jums tikrai patiks ir kasmet gaminsite šį paprastą receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai;
žalumynų rinkinys konservavimui, kurį visada naudojate;
česnako ir aitriųjų pipirų pagal skonį;
prieskoniai;
druskos, 100 g/3 l indelis.
Virimo procesas
Agurkai bus marinuoti 3 – 5 – 6 litrų tūrio plastikiniame butelyje.
Pasirinkite bet kokio dydžio agurkus, kurie tilps per butelio kaklelį, nuplaukite ir keletą valandų užpildykite šaltu švariu vandeniu.
Į butelio dugną suberkite prieskonius, česnaką ir žoleles, įpilkite agurkų ir aitriosios paprikos gabalėlių. Ant viršaus uždėkite skėtį iš krapų ir krieno lapą.
Sūrymui praskieskite druską šaltame vandenyje. Jei paėmėte 6 litrų butelį, tada paimkite 200 g druskos.
Agurkus užpilkite sūrymu ir užsukite dangtelius.
Išimame tamsią, vėsią vietą. Jie laikomi rūsyje.
Per mėnesį tokius raugintus agurkus galima ragauti, naudoti salotoms, pyragų įdarui.
Jei atidarėte vieną agurkų butelį, galite įdėti juos į stiklinį indą, uždengti plastikiniu dangteliu ir laikyti šaldytuve, kur agurkai taip pat ilgai sėdės, kol juos naudosite.