Tai vienas iš senų pomidorų ruošimo žiemai receptų, kuris nepelnytai primirštas. Dėl morkų žalumynų pomidorai gaunami originalaus aromato ir skonio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pomidorai;
morkų žalumynai;
česnako pagal skonį;
vandens, 2,5 l;
cukraus, 10 šaukštų;
druskos, 2,5 a.š.;
actas 9%, 150 g.
Virimo procesas
Pomidorus imame tvirtus ir nepažeistus.
Į švarius stiklainius sudėkite česnako skilteles ir žoleles.
Kiekvieną pomidorą prie stiebo persmeikite dantų krapštuku.
Pomidorus sudėkite į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu 30 minučių.
Nupilkite vandenį.
Gryname vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, kelias minutes pavirkite, užpilkite actu ir pavirkite minutę.
Marinatą supilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite, suvyniokite į rankšluostį, kol atvės.

Pomidorus galite laikyti bet kuriame kambaryje, rūsyje ar balkone.

Saldžiarūgštis, švelnaus aštraus skonio, tankūs ir be įtrūkimų pomidorai puikiai tiks kaip užkandis ar kaip papildomas patiekalas ant šventinio stalo pomidorus galima patiekti tiesiog su bet kokiu garnyru ir bus labai skanu.
Be morkų viršūnėlių, galite pridėti pipirų ir kvapiųjų pipirų, bet kokių kitų žalumynų pagal skonį ir svogūnų.
