Pieną sumaišau su actu. Taip Vokietijoje ruošiamos bandelės: užmirštas 60-ųjų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepimas yra pagrindinis bet kurios šalies virtuvės atributas. Neįmanoma įsivaizduoti vienos ar kitos parduotuvės prekystalio be gardžių kepinių. Pažiūrėkime, kaip Vokietijoje ruošiamos bandelės.

Kepimo ingredientai:

pienas – 250 ml;
sausos mielės – 7 g;
cukrus – a.š. l.;
vanilinis cukrus – val. l.;
vynuogių actas – šaukštai. l.;
augalinis aliejus – 80 ml;
kiaušinis – vnt.;
miltai – 500 g;
druska – 0,5 šaukštelio;
mocarela – pakuotė;
minkštas sūris (ricotta) – pakuotė;
kondensuotas pienas – 3 šaukštai. l.
Kepimo paruošimas:

Pirmiausia reikia pašildyti pieną iki 5060 laipsnių temperatūros. Į šiltą pieną supilkite įprastą ir vanilinį cukrų, sumaišykite mieles.

Į mišinį supilkite actą ir saulėgrąžų riebalus, vėl išmaišykite produktus. Sumuškite kiaušinį, atskirkite trynį nuo baltymo.

Į mielių mišinį įpilkite baltymo, kol kas atidėkite trynį.

Kiaušinių baltymus išplakti su mielėmis ir dalimis į masę įsijoti miltus. Į ingredientus įpilkite šiek tiek druskos ir išmaišykite. Suformuojame tešlą, tada ant stalo susukame į rutulį.

Į gilų dubenį supilkite šiek tiek augalinių riebalų ir įdėkite bandelę. Ruošinį pusvalandžiui dedame į šiltą vietą. Pasibaigus nurodytam laikui, dar kartą minkykite tešlos gabalėlį.

Bandelę padaliname į 4 lygias dalis, kurių kiekviena taip pat padalinama, bet į 5 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuojame gumulėlį ir visą partiją paliekame brinkti apie 10 min.

Kolobokus iškočiokite apvaliais 8-10 cm skersmens sluoksniais, į vidų sudėkite sūrį ir sandariai uždarykite. Kepimo skardą ištrinkite sviestu ir dėkite pyragėlius siūle žemyn.

Sumaišykite šaukštą pieno ir trynį. Leiskite pyragėliams 20 minučių pastovėti po maistine plėvele. Tada kiekvieną pyragą aptepkite kiaušinio ir pieno mišiniu.

Bandeles kepkite 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Šiuo metu pasigaminkite padažą – sumaišykite minkštą sūrį ir kondensuotą pieną. Kai bandelės atvės, jas užpilkite improvizuotu kremu.

Rezultatas – skanios, sūrios vokiškos bandelės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.