Sūdyti pomidorai žiemai. Receptas, kaip saugoti bute

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pomidorai – daugelio mėgstama ir mėgstama daržovė, kuri naudojama kulinarijoje ruošiant įvairius patiekalus. Tačiau kartais pomidorų skonis gali būti nepakankamai sodrus arba net neskanus. Tokiais atvejais į pagalbą ateina pomidorų starteris.

Fermentacijos metu pomidorai įgauna sodresnį skonį ir aromatą, tampa tankesni ir stipresni. Jie gali būti naudojami kaip vienas patiekalas arba kaip kitų kulinarinių gaminių ingredientas.

Pomidorus galima fermentuoti keliais būdais: naudojant druską, cukrų, prieskonius ir net kitas daržoves. Kiekvienas iš šių metodų turi savo ypatybes ir rezultatus.

Ingredientai 5 litrų kibirui:

pomidorai – 3,2 kg;
krienų lapai ir stiebai;
skėčiai ir krapų šakelės;
vyšnių lapai – 5 vnt .;
juodųjų serbentų lapai – 5 vnt.;
česnakai – 9 gvazdikėliai;
pipirų žirneliai – ½ šaukštelio;
garstyčios – 3 šaukštai. l.
Ingredientai marinatui 3 litrams vandens:

druska – 2 šaukštai;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.
Sūdytų pomidorų paruošimas:

Ant kibiro dugno padėkite ⅓ krienų lapų, vyšnių ir juodųjų serbentų bei krapų skėčius. Česnaką padalinkite į pusę, taip pat uždėkite ant dugno, pabarstykite pipirų žirneliais.

Ant dugno uždėkite pirmąjį pomidorų sluoksnį. Šį sluoksnį vėl uždenkite žaliais lapais, česnaku ir juodaisiais žirneliais. Panašiai kartojame su antruoju sluoksniu.

Marinatui druską ir cukrų supilkite į litrą šilto vandens ir maišykite, kol ištirps. Į 2 litrus šalto vandens užpilkite pasūdytą vandenį ir išmaišykite.

Marinatą supilkite į kibirą su pomidorais, uždenkite serbentų lapeliais ir marle. Pabarstykite marlę garstyčiomis, kad nesusidarytų pelėsis. Ant marlės uždėkite nedidelį svarelį, kad visi pomidorai paskęstų marinate.

Po 4-7 dienų pomidorai bus paruošti. Jį reikia supilti į švarius stiklainius. Pomidorams likusį marinatą reikia užvirti.

Marinatą nuvalome nuo krapų lapų ir skėčių likučių, supilstome į stiklainius su pomidorais. Iš anksto galite pasigaminti kitą marinatą su druska ir cukrumi, kad užtektų visiems stiklainiams.

Taip pat skaitykite:  Kaimynas kirgizas parodė, kaip nebrangiai ir greitai išmaitinti aštuonių asmenų šeimą

Pomidorus palikite marinate 10 minučių, tada supilkite atgal į keptuvę ir vėl virkite. Pripildome stiklainius, susukame ir dedame į sandėliuką.

Jei bute nereikia laikyti pomidorų, tuomet galite juos valgyti iš kibiro. Gaunasi skanūs sultingi marinuoti pomidorai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.