Penkių minučių pyragaičiai. Aš gaminu, kol virdulys verda: tai vienintelis greitas būdas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paradoksalu, bet nėra tautos, kuri nevirti pyragų. Vienintelę išimtį gali padaryti žmonės, kurie anksčiau nežinojo apie miltų egzistavimą. Tačiau net ir tose šalyse, kur nebuvo įprastų kvietinių miltų, būdavo pyragų. Jie buvo kepami iš alternatyvios rūšies miltų gaminio.

Universalus duonos gaminys mus sužavėjo kompaktiška įpakavimu ir skoniu. Beveik bet koks įdaras buvo derinamas su kepiniais, nesvarbu, ar tai žuvis, mėsa, vaisiai ar daržovės.

Taip pyragai tapo Europos ir Azijos tautų lobiu ir pagrindiniu maisto šaltiniu. Beje, pyragų paruošimas neužima daug laiko. Parodysime paprastą bulvių pyrago receptą.

Ingredientai bulvių pyragams:

kefyras – 300 ml;
druska – 2 šaukšteliai;
vištienos kiaušinis – vnt.;
svogūnai – vnt.;
cukrus – ch. l.;
bulvės – 600 g;
augalinis aliejus – 20 ml;
miltai – 500 g;
kepimo milteliai – šaukštelis.
Bulvių pyrago gaminimas:

Nuluptas ir griežinėliais supjaustytas bulves reikia virti, kol suminkštės. Šiuo metu kefyrą sumaišykite su kiaušiniu, šaukšteliu druskos ir cukrumi. Ingredientus išplakti iki vientisos masės.

Į kefyrą įpilkite augalinio aliejaus, išsijokite miltus su kepimo milteliais. Suformuokite elastingą ir nelipnią tešlą.

Palikite tešlą po maistine plėvele 15 minučių.

Sudėkite bulves į atskirą indą, pasūdykite ir įberkite prieskonių pagal skonį. Bulves sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iki skaidrumo. Sudėkite svogūną į bulves ir gerai išmaišykite.

Padalinkite tešlą į 16 vienodų kolobokų. Kiekvieną bandelę iškočiokite į plokščią 10 cm skersmens pyragą.

Uždenkite įdarą tešla iš priešingų pusių ir dėkite siūle žemyn. Pyragą galite šiek tiek išlyginti ranka.

Į keptuvę supilkite 100 ml augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite pyragus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Taip gaunama daug skanių keptų pyragų.

Puikus vakarienės pasirinkimas, jei nenorite ilgai stovėti prie viryklės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.