Blynai – tradicinis mūsų virtuvės patiekalas. Sunku ką nors pasakyti apie tikslią blynų kilmę, nes nėra tikslios jų atsiradimo datos tarp slavų tautų.
Tikėtina, kad blynus žmonės pradėjo kepti dar prieš atsirandant raštui. Pirmieji šio produkto receptai pasirodė XI amžiuje. Blynų pirmtakai yra blynai. Bet vėlgi, yra prielaida, kad pirmiausia atsirado blynai.
Iš pradžių produktas buvo auka pagonių dievams. Dar turime šventę – Maslenitsa, susijusią su ritualais ir skirtą blynams. Paruoškime modernesnį blynų su mėsos įdaru variantą.
Ingredientai blynams su mėsa:
vištienos kiaušiniai – 5 vnt .;
druska – šaukštelis;
cukrus – 4 šaukštai. l.;
pienas – litras;
augalinis aliejus – 8 šaukštai. l.;
grietinėlė – 60 ml;
miltai – 640 g;
verdantis vanduo – litras;
svogūnai – 2 vnt .;
malta mėsa – 800 g;
vanduo – 150 ml.
Blynų su mėsa gaminimas:
Gilioje lėkštėje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska, plakite, kol baltymai ir tryniai susimaišys. Į kiaušinių masę supilkite pieną ir toliau gerai plakite.
Į kiaušinių mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir grietinėlės, išmaišykite iki vientisos masės. Į skystą pagrindą suberkite miltus ir išmaišykite blynų tešlą.
Tešlą užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Tada supjaustykite svogūną kubeliais ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos ant vidutinės ugnies, minimaliai pridedant saulėgrąžų riebalų. Šiuo metu į svogūnus galite įberti mėgstamų prieskonių.
Į svogūną suberkite faršą ir pakepinkite, kol pasikeis spalva. Tada į įdarą supilkite vandenį ir uždengę ant vidutinės ugnies troškinkite 20 minučių. Jei norite, maltą mėsą galite sumalti trintuvu.
Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir susukite į vokelius.
Šių blynų grožis yra tas, kad galite valgyti juos visus iš karto arba šiek tiek pasilikti pusryčiams.
Šį receptą tikrai naudosite ilgai.