Pyragai atveria mums pasaulį įvairiais patiekalais. Galite gaminti saldžius pyragus arba daržovių, mėsos ir žuvies pyragus. Kepiniai pasirodys purūs ir aromatingi, suteikdami jiems skonio atspalvių.
Tikriausiai būtent dėl to, kad yra labai daug variantų, galite pagaminti skanius įvairius pyragus.
Jei ketinate gaminti kepinius iš parduotuvėje pirktos tešlos, galite sutaupyti laiko. Tačiau būtent naminė tešla pyragams suteiks daugiau skonio.
Todėl kopūstų pyragą siūlome iškepti naudojant naminę tešlą.
Ingredientai kopūstų pyragui:
kiaušinis – 2 vnt .;
morkos – vnt.;
druska – 1,5 šaukštelio;
svogūnai – vnt.;
kefyras – 300 ml;
kopūstai – 600 g;
sviestas – 50 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
miltai – 200 g.
Kopūstų pyrago paruošimas:
Kopūstą susmulkinkite, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas susmulkinkite stambiomis trintuvės pjaustyklėmis. Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite svogūną iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Į svogūnus suberkite morkas, daržoves lengvai pakepinkite. Į mišinį suberkite kopūstą, pusę šaukšto druskos ir mėgstamus prieskonius. Sumaišykite daržoves ir troškinkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, 15 minučių.
Šiuo metu dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir kefyru, išplakite iki vientisos masės. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į mišinį. Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą.
Dalį tešlos dėkite į kepimo skardą (26 cm skersmens), išklotą pergamentu.

Ant tešlos dėkite įdarą, uždenkite antrąja tešlos dalimi, išlyginkite paviršių.


Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Prieš kepdami pyragą galite apibarstyti sezamo sėklomis.

Tai padarys patiekalą labiau reprezentatyvų ir gražesnį.
