„Mėsa caro būdu“. Patiekti ant švenčių stalo nėra gėda: tik taip gaminu vyrui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsa žmonių mityboje buvo daugelį amžių. Mokslininkai teigia, kad žmonės yra plėšrūnai. Daržoves ir vaisius žmonės valgydavo tik tais laikotarpiais, kai trūkdavo gyvulinės mėsos. Pavyzdžiui, ištiko sausra arba bendroje teritorijoje susirgo gyvūnai.

Pamažu susipažinę su daržovėmis ir žolelėmis, mūsų tolimi protėviai nenustojo gerbti mėsos. Tabu dėl gyvūnų maisto atsirado atsiradus religijai. Be to, daugelis dievybių leido žmonėms valgyti mėsą. Draudimas galiojo tik tiems, kurie pažeidė bendruomenės įstatymus.

Todėl mėsa tapo neatsiejama visų žmonijos kulinarinių kultūrų dalimi. Tai yra pagrindinis baltymų šaltinis mūsų organizmui.

Todėl norime papasakoti apie vieną iš sultingo mėsos patiekalo paruošimo būdų.

Karališkosios mėsos ingredientai:

kiauliena, jautiena, vištiena arba kalakutiena – 700 g;
sojos padažas – 6 šaukštai. l.;
bulvių krakmolas – 3 šaukštai. l.
Karališkosios mėsos paruošimas:

Mėsą reikia supjaustyti mažais griežinėliais, kurių storis ne didesnis kaip 7 mm. Gabaliukus atsargiai išmušame iš abiejų pusių ir pamerkiame į krakmolą.

Tada aptepkite krakmolingas mėsos riekeles sojos padažu.

Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus. Išdėliokite kotletus ant paviršiaus ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes ant vidutinės ugnies.

Rezultatas yra sultingi kotletai, kuriems nereikia druskos.

Į keptuvėje esančią mėsą galite įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir įberti rozmarino šakelę, kad skonis būtų aitrus. 

Patiko? Pasidalink! Ačiū.