Imu varškę ir sausainius. „Varškės namai“ – daugelio pamirštas desertas iš praeities

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sovietų Sąjungoje ypač buvo vertinami varškės desertai. Iš šio rauginto pieno produkto būtų galima pagaminti nuostabų pyragą, pyragus ir kitus saldžius pyragus. Deja, dabar varškės desertai pakeisti įvairiais kremais. Sūrio ir grietinėlės įdarai ne visada savo skoniu prilygsta varškės kremui.

Varškės desertą patariame pasigaminti patiems. Nebijokite eksperimentuoti namuose. Norėdami pagaminti saldų produktą iš varškės, turite laikytis kelių taisyklių. Pavyzdžiui, gaminimui nenaudokite skystos varškės, nes desertas bus per šlapias.

Esame pasirengę pateikti jums skanaus varškės deserto receptą su minimaliu ingredientų skaičiumi.

Ingredientai varškės desertui:

sausainiai – 27 vnt.;
bananas – vnt.;
varškės sūris – 300 g;
grietinė – 2 šaukštai. L.;
cukrus – 100 g.
Varškės deserto paruošimas:

Granuliuotą cukrų ir varškę išplakite iki vientisos masės. Į šį mišinį įpilkite grietinės ir toliau plakite, kol produktai visiškai susimaišys.

Sausainius pamirkykite piene ir nedidelį sluoksnį padėkite ant maistinės plėvelės. Gautą varškės kremą perkelkite ant sausainių sluoksnio ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.  

Ant grietinėlės sluoksnio vėl išdėliokite piene pamirkytus sausainius. Ant sausainių sukurkite antrą kremo pakopą.

Į konstrukcijos vidurį įdėkite nuluptą bananą ir apvyniokite jį grietinėlės bei sausainių vyniotiniu.

Ritininį sandariai suvyniokite į antrą plėvelės sluoksnį ir valandai padėkite desertą į šaldiklį. 

Šiam receptui puikiai tinka jubiliejiniai sausainiai. Galite imti sausainius su glaistu, riešutais ir kitais priedais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.