Receptas iš alkanų 90-ųjų. Nebrangus ir skanus, be uncijos mėsos: mane išmokė močiutė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai yra maistingas ir sotus patiekalas, kurį galite valgyti visą laiką. Tačiau dietos ar badavimo laikotarpiais apie kotletų valgymą tenka pamiršti. Tai labai riebus patiekalas, todėl gali būti pavojingas ne tik figūrai, bet ir širdžiai bei skrandžiui. Todėl kotletus reikia valgyti saikingai.

Taip pat rekomenduojame mėsos gaminį virti garuose. Kepta mėsa su aliejaus pertekliumi kenkia organizmui, padidina cholesterolio kiekį kraujyje ir dirgina žarnyną. Norėdami išvengti sveikatos problemų ir vis tiek valgyti kotletus, galime pasiūlyti pakaitalą.

Ruoškime dietinius kotletus iš avižinių dribsnių be mėsos.

Ingredientai avižų kotletams:

avižiniai dribsniai – 200 g;
verdantis vanduo – 200 ml;
bulvės – 250 g;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
svogūnai – 2 vnt.;
druska – ½ šaukštelio.
Avižinių dribsnių kotletų ruošimas:

Į dubenį su avižiniais dribsniais supilkite verdantį vandenį ir palikite troškintis apie 15 minučių. Šiuo metu bulves reikia nulupti ir susmulkinti didelėmis trintuvėmis. Panašiai sutarkuokite česnako skilteles ir svogūnus, ingredientus sumaišykite su bulvių mišiniu.

Daržovių mišinį suberkite į išbrinkusius avižinius dribsnius, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis iš mišinio suformuokite kotletus.

Apkepkite kotletus ant vidutinės ugnies dideliame kiekyje augalinio aliejaus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Šių kotletų skoniu negalima lyginti su mėsos kotletais. Tačiau tai yra geras būdas mėsos patiekalą pakeisti kažkuo dietiškesniu ir ekonomiškesniu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.