Taigi maltą mėsą verdu kas antrą dieną. Vietoj nuobodžių kotletų: vyras valgo ir giria

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Apie kotletus prirašyta daug pagiriamųjų atsiliepimų, nuomonių ir kulinarinių receptų. Tačiau, be naudingos literatūros apie kotletus, šiam patiekalui skirta ir daugiau kūrybinių darbų.

Šiais laikais daugelis rašytojų bando kažkaip pritraukti skaitytojus į savo kūrybą. Todėl naudojamos skirtingos aktualios temos.

Kai kurie, pavyzdžiui, rašo apie kotletus. Tai nenuostabu, nes 60% žmonių Žemėje mėgsta kotletus.

Neįmanoma pasakyti, kiek aktualios yra kūrinių apie kotletus autorių knygos. Bet knygos su šio mėsos patiekalo receptais parduodamos nuolat, dideli kiekiai išparduodami.

Norime papasakoti apie vieną iš įdomių kotletų receptų iš senos kulinarijos knygos.

Ingredientai įdarytiems kotletams:

malta mėsa – 500 g;
malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
svogūnai – vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
kiaušiniai – 2 vnt .;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
sūris – 100 g;
kepalas – 2 griežinėliai;
grietinė – 100 g;
pienas – 100 ml.
Kotletų su įdaru paruošimas:

Duona turi būti iš anksto pamirkyta piene.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į faršą. Į mėsos masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite.

Į mišinį įpilkite pieno išspaustą kepaliuką ir vėl sumaišykite ingredientus mėsos mišinyje. Sūrį smulkiai sutarkuokite į atskirą dubenį, o česnako skilteles permeskite per spaudą.

Į sūrį įmuškite kiaušinį ir grietinę, gerai išmaišykite ingredientus – tai kotletukų įdaras.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir iš maltos mėsos suformuokite 6 didelius kotletus.

Išdėliokite kotletus ant kepimo skardos ir viduryje padarykite duobutę. Į ertmę sudėkite įdarą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepkite kotletus 40 minučių. 

Į įdarą taip pat galite įberti smulkintų žolelių, pavyzdžiui, petražolių. Rezultatas – sotūs kotletai, kurie puikiai tiks su bet kokiu garnyru.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.