Iš pradžių sumuštiniai buvo gana buržuazinis ir elitinis maistas. Faktas yra tas, kad aukštuomenė valgė sumuštinius. Iš esmės pusryčiams karaliams ir didikams buvo patiekiama duona ir sviestas. Buvo manoma, kad šie pusryčiai išliks sotūs pirmąsias kelias valandas, kai prabudote. Tai buvo padaryta tam, kad kulinaras pietums galėtų paruošti sotesnius patiekalus.
Vėliau, XX amžiuje, jie nutolo nuo buržuazinių malonumų. Sumuštiniai tapo labiau darbininkų klasės ir mažiau elitiniu maistu. Todėl atsirado daugiau sumuštinių rūšių.
Pakalbėkime apie karštų sumuštinių receptą.
Ingredientai karštiems sumuštiniams:
batonas - vnt.;
grybai - 250 g;
svogūnai - vnt.;
česnakai - 2 gvazdikėliai;
čiobreliai - ½ šaukštelio;
sūris - 200 g;
pomidoras - 2 vnt .;
raudonėlis - žiupsnelis;
bazilikas - žiupsnelis;
alyvuogių aliejus;
druska - ½ šaukštelio.
Karštų sumuštinių ruošimas:
Batoną perpjaukite į dvi lygias dalis, perpjaukite išilgai pusiau. Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir užpilkite alyvuogių aliejumi.

Padėkite batoną ant paviršiaus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

Nuplautus pievagrybius supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Batoną perkelkite į kitą pusę ir kepkite orkaitėje 7 minutes. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite grybus ir svogūnus.
Smulkiai supjaustykite česnaką. Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite ir toliau kepkite grybus ant maksimalios ugnies.

Į grybus suberkite čiobrelius ir druską, išmaišykite, suberkite smulkintą česnaką. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir uždenkite skrudintu batonu. Pomidorą supjaustykite plonais žiedeliais ir padėkite ant sūrio sluoksnio paviršiaus.

Pomidorus apibarstome raudonėliu ir baziliku, ištepame grybų įdarą. Grybų įdarą apibarstykite sūriu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 7 minutėms.

Rezultatai yra skanūs sumuštiniai su grybais, pavyzdžiui, pica.

Puikūs pusryčiai, kurie pakeis įprastus patiekalus.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
