Tešlos pyragu šiandien nieko nenustebinsite, tačiau jei gaminsite kopūstų pyragą su mėsos įdaru, tai šis patiekalas gali sukelti nuostabą. Patiekalas paprastas ir lengvas.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kopūsto galva yra maža;
- malta mėsa 400 g;
- svogūnas, 3 vnt.;
- ryžiai, 100 g;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- pomidorų sultys ir saulėgrąžų aliejus, po 2 šaukštus.
Kopūstų pyrago gaminimo procesas
Kopūstą šiek tiek pavirkite: atskirkite lapus arba virkite visus, palaipsniui, lapams minkštėjant, atskirdami juos nuo galvos.
Lapų viduryje aštriu peiliu išpjaukite kietas gyslas.
Svogūną sumalkite mėsmale arba blenderiu ir sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais, pagal skonį įberkite kitų prieskonių.
Suberkite virtus ir atvėsusius ryžius, masę minkykite iki vientisos masės.

Ant stalo išklojame maistinę plėvelę ir ant jos uždengiame kopūstų lapus.
Dėkite įdaro ir apverskite pyragą, lapelius sandariai apvyniokite, kad nesuplyštų lukštas. Galite padėti su filmu.

Padėkite pyragą ant folijos, apšlakstykite aliejumi ir aptepkite pomidorų sultimis.

Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Nuimkite foliją. Dar kartą aptepkite pomidorų sultimis ir kepkite 10 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Supjaustykite porcijomis ir patiekite su įvairiais garnyrais: keptomis arba bulvių koše, makaronais.

