Minutės skanumas iš kefyro. Valgau kiekvieną dieną ir nestorinu: skanu ir greita

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai yra svarbus daugelio kultūrų patiekalas. Tačiau blynai pirmą kartą pasirodė slavų pagoniškoje kultūroje. Faktas yra tas, kad blynai buvo išmalda deivei Ladai. Dėka blynų dovanų, slavai tikėjosi metų pradžioje nuraminti deivę už gerą derlių.

Vėliau, atėjus krikščionybei, išmaldos pagonių dievams buvo atsisakyta. Bet visiškai išnaikinti blynų kepimo tradiciją pavasarį nepavyko. Ši tradicija tarp tautų gyvuoja per ilgai.

Todėl blynai išliko kaip saulės ir nuostabios Maslenicos šventės simbolis.

Papasakosime, kaip paruošti blynus pusryčiams.

Ingredientai įdarytiems blynams:

kefyras – 200 ml;
soda – ch.l.;
druska – ½ šaukštelio;
augalinis aliejus – šaukštai;
kiaušiniai – 2 vnt .;
pienas – 200 ml;
miltai – 200 g;
dešra – 100 g;
žalieji svogūnai – krūva.
Užpildytų blynų paruošimas:

Supilkite sodą ir druską į dubenį su kefyru ir gerai išmaišykite. Supilkite augalinį aliejų, sumuškite kiaušinius ir toliau maišykite ingredientus.

Į kefyrą supilkite pieną, suberkite miltus ir minkykite tešlą. Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, svogūną susmulkinkite ir supilkite į tešlą.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir samčiu užpilkite dalį tešlos ant paviršiaus. Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime sočius storus blynus su įdaru viduje. Dešrą galite pakeisti dešrelėmis, įdėti žalių svogūnų su žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.