Labai įdomus ir pats neįprastiausias – paprastas Pekino kopūstų receptas medaus ir sojos padaže. Pasirodo labai originalus patiekalas, kuris derinamas su įvairiais užkandžiais ir garnyrais.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- Pekino kopūstai, 1 vnt.;
- aliejus, 2 šaukštai;
- medaus, 1 arbatinis šaukštelis;
- sojos padažas, 2 šaukštai;
- pipirų, ketvirtadalio šaukštelio.
Virimo procesas
Nuimkite nuo kopūsto viršutinius lapus ir suverkite ant iešmelių: įsmeikite iešmelius maždaug 3 cm atstumu tarp jų.
Kopūstą supjaustykite aštriu peiliu taip, kad kiekvienas kepsnys būtų ant iešmo – gabalo storis bus apie 3 cm.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir sutepkite aliejumi.
Sudėkite kopūstą ant iešmelių.
Sumaišykite sojų padažą, medų ir aliejų, pipirus, dar galite dėti prieskonių daržovėms.
Šiuo padažu silikoniniu šepetėliu aptepkite kopūstą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Patiekiant galima dar užpilti padažu arba pasidaryti aštrų padažą iš grietinės, krapų ir česnako arba iš minkšto sūrio su prieskoniais.