Kepenėlių suktinukai su lydytu sūriu ir česnaku

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepenėlių blynelių suktinukai su lydytu sūriu ir česnaku – užkandis iš gana prieinamų produktų, tačiau vertas šventinio stalo.  Blynelius ruošime iš vištienos kepenėlių, o įdarui lydytą sūrį derinsime su majonezu ir česnaku.  Vištienos kepenėlės puikiai dera su sūriu, suktinukai labai skanūs ir maistingi.

Ingridientai:

Blynams:

  • Vištienos kepenėlės – 400 g
  • Svogūnai (maži) – 60 g (1 vnt.)
  • Morkos (mažos) – 60 g (1 vnt.)
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Pienas – 120 ml
  • Miltai – 3 šaukštai. šaukštai
  • Druska – 0,5 šaukštelio (pagal skonį)
  • Malti juodieji pipirai – 0,25 šaukštelio (pagal skonį)
  • Aliejus (kepimui) – 45-60 ml (3-4 šaukštai)

Įdarui:

  • Lydytas sūris – 160 g
  • Majonezas – 2 šaukštai. šaukštai
  • Česnakai – 2-3 gvazdikėliai
  • Druska – žiupsnelis (pagal skonį)
  • Malti juodieji pipirai – žiupsnelis (pagal skonį)

Pateikti (neprivaloma):

  • Korėjietiško stiliaus morkos – 30 g
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas
  • Šviežios petražolės – pora šakelių

Kepenėlių suktinukų ruošimas

Nuplaukite vištienos kepenis, išvalykite jas nuo venų ir didelių indų; supjaustyti į kelias dalis. Svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais gabalėliais.

Susmulkintas kepenėles ir svogūną suberkite į virtuvinio blenderio dubenį su „peilio” priedu, sumalkite iki vientisos masės (galite ir mėsmale).

Kepenų masę perkelkite į gilų dubenį, išplakite kiaušinius. Į dubenį su kepenėlėmis supilkite pieną. Viską išmaišyti. Suberkite miltus, druską ir maltus pipirus. Sumaišykite komponentus šluotele arba mikseriu.

Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir išsiųskite į kepenų masę. Viską dar kartą išmaišykite – blynų tešla paruošta.

Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų (1-2 šaukštus). Į keptuvę supilkite šiek tiek kepenų tešlos, suformuodami blyną. Blyną apkepkite iš abiejų pusių po 1,5-2 minutes (priklauso nuo blyno storio). Lygiai taip pat iš likusios tešlos paruoškite blynelius, jei reikia, įpilkite aliejaus.

Įdarui lydytą sūrį sutarkuokite ant vidutinės trintuvės, suberkite į dubenį. Įdėkite majonezą, nuluptą ir išspaustą česnaką, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.

Kiekvieną blyną tolygiai ištepkite paruoštu sūrio įdaru. Ir susukti su vyniotiniu. Taip paruoškite visus suktinukus (man gavosi 6 vnt.).

Užkandį nusiųskite į šaldytuvą prisitraukti (apie 1-2 val.). Vėliau į stalą galima patiekti kepenėlių suktinukus su lydytu sūriu ir česnaku.

Tokie suktinukai idealiai tinka šventiniam ir kasdieniniam maistui. Patiekiant juos geriau supjaustyti porcijomis. Galite papuošti korėjietiškomis morkomis, majonezu ar petražolėmis. 

Patiko? Pasidalink! Ačiū.