„Rožinė svajonė“ – neįprastas tortas, nustebinantis visus: desertas, kurio tikrai nesate ragavęs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paruošime šiuolaikišką tortą, kuris tikrai patiks visiems svečiams.

Ingredientai pyrago „Pink Dream“ tešlai:

  • kiaušinių tryniai – 4 vnt .;
  • cukrus – 100 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • grietinė – 80 g;
  • sviestas – 150 g;
  • miltai – 400 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • kakava – 1 valgomasis šaukštas.

Ingredientai baltyminiam sluoksniui:

  • baltymai – 4 vnt.;
  • druska – žiupsnelis;
  • cukrus – 150 g;
  • vyšnių želė – 65 g;
  • miltai – 50 g;
  • vyšnia – 150 g;
  • graikiniai riešutai – 150 g.

Ingredientai kremui:

  • vyšnių želė – 65 g;
  • cukrus – 70 g;
  • kukurūzų krakmolas – 20 g;
  • pienas – 500 ml;
  • sviestas – 200 g.

Torto „Rožinė svajonė“ paruošimas:

Į dubenį su kiaušinių tryniais supilkite cukrų, druską ir plakite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Tepame grietinę ir lydytą sviestą, sumaišome komponentus.

Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, dalimis išsijokite miltus į trynių masę. Antrą kartą sijodami miltus, tešlą surenkame į gumulą.

Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite ant kepimo skardos. Iš anksto uždenkite kepimo skardą pergamentu.

Antrąją tešlos dalį vėl padalinkite per pusę. Vieną tešlos dalį padalinkite į 10 mažų gabalėlių.

Į antrąją tešlos dalį įpilkite kakavos, išmaišykite.

Taip pat dalį kakavinės tešlos susukame į nedidelius rutuliukus, apie 10 vnt. Šokoladinius rutuliukus dėkite ant kepimo skardos su tešla.

Riešutus lengvai nusausinkite sausoje keptuvėje, tada sumalkite. Suberkite susmulkintus riešutus ant tešlos. Tarp šokoladinių rutuliukų įdėkite vyšnią.

Kremui kiaušinių baltymus išplakti su druska, palaipsniui supilti cukrų. Tada supilkite želė ir miltus į išplaktus baltymus, toliau plakite mažu greičiu iki vientisos stabilios masės.

Baltymų sluoksniu paskleiskite rutuliukus, riešutus ir vyšnias. Ant baltymų dėkite tešlos rutuliukus. 

Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje 35-40 min. Norėdami paruošti kremą, puode sumaišykite vyšnių želė su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

Į puodą supilkite pieną, mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Minkštą sviestą išplakti, palaipsniui į jį supilti šiek tiek atvėsusią vyšnių masę.

Gatavą pyragą padaliname skersai.

Vieną pyrago dalį patepkite kremu, kremą aptepkite antra torto dalimi.

Torto viršų ir šonus patepkite kremu. Tortą paliekame 12 valandų šaldytuve.

Tortą galite papuošti vyšniomis, šokoladu ir kitais ingredientais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.