Imu kefyru, varske ir 10 min. Paprasti varškės pyragėliai pusryčiams

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės gaminių dabar galima pamatyti pažodžiui visur. Pyragai su varške, varškės troškiniai, sūrio pyragaičiai ir kiti patiekalai. Nors senovėje varškė nebuvo itin paklausi. Tikriausiai tam įtakos turėjo varškės skonis ir gebėjimas greitai sugesti.

Moterys, kurių namuose pienas virto varške, bandė iš jos ruošti troškinius ir kitus patiekalus. Remiantis archeologiniais šaltiniais, varškė pirmą kartą buvo pripažinta Rytuose. Ten jie pradėjo gaminti daugybę įvairių patiekalų iš varškės, kurie vėliau buvo pumpuojami į Europą.

Gaminkime minkštus ir kvapnius varškės pyragėlius iš varškės.

Ingredientai varškės pyragams:

kefyras - 100 ml;
varškės sūris - 100 g;
kiaušinis - vnt.;
cukrus - 2 šaukštai;
druska - ½ šaukštelio;
miltai - 500 g;
kepimo milteliai - 10 g.

Varškės pyragų ruošimas:

Į kefyrą įmuškite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską, gerai išmaišykite ingredientus. Į kefyrą dalimis suberkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir rankomis minkykite elastingą ir minkštą tešlą.

Palikite tešlą 20 minučių po celofanu. Tada minkykite tešlą į plokščią 4-5 mm storio pyragą. Stačiakampį pyragą padalinkite į stačiakampes 10×5 cm lėkštes.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite tešlos skrituliukus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – paprasti purūs varškės pyragėliai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.