Krabų lazdelės dabar kelia daug ginčų tarp kulinarijos ekspertų. Faktas yra tas, kad vis dar neaišku, ar krabų lazdelės yra kenksmingos, ar naudingos. Viena vertus, lazdelėse yra dažiklių ir tirštiklių, kita vertus, daug žuvų taukų ir mėsos.
Atsakymas slypi pačiose lazdelėse, būtent jų sudėtyje. Prieš pirkdami tikrai turėtumėte pasidomėti, kurie pagaliukų komponentai yra pirmieji. Jei tai žuvies mėsa ir riebalai, tai lazdelės yra aukštos kokybės. Bet kokie kiti komponentai, pirmiausia esantys kompozicijoje, turėtų sukelti nerimą, nes lazdelėse aiškiai yra daug priemaišų.
Gaminkime krabų pyragą.
Krabų pyrago ingredientai:
krabų lazdelės - 200 g;
kiaušiniai - 3 vnt .;
druska - žiupsnelis;
malti juodieji pipirai - žiupsnelis;
pomidoras - 2 vnt .;
sūris - 100 g.
Krabų pyrago paruošimas:
Krabų lazdeles sutrinkite į plonus mažus pagaliukus, tai galite padaryti šakute.
Sumaišykite lazdeles su kiaušiniais, druska ir juodaisiais pipirais.
Sudėkite mišinį į keptuvę ir išlyginkite. Apkepkite papločius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pomidorus perpjaukite pusiau. Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Ant papločio dėkite pomidorų puseles, ant jų – sūrį.
Uždenkite papločius dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Taip gaunamas neįprastas pyragas iš krabų lazdelių.