Nedaug žmonių atsisakys tokio patiekalo. Paprasta idėja visai šeimai: greita ir skani vakarienė keptuvėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui makaronai asocijuojasi su Italija, nes šioje šalyje makaronai vartojami daug dažniau nei kitose šalyse. Tačiau iš istorinių pranešimų žinoma, kad pirmieji makaronai pasirodė Kinijoje. Pirmieji makaronai yra maždaug 4000 metų senumo ir 50 cm ilgio.

Vėliau makaronų paminėjimai siejami su I BC ir taip pat susiję su Kinija. Tai reiškia, kad būtent azijiečiai tiekė makaronus į Europą, kur italai jau buvo perėmę tradiciją.

Šiais laikais makaronus galima derinti su beveik bet kokiu patiekalu. Be to, tai geras daugelio patiekalų ingredientas. Į kotletus netgi galite įdėti makaronų.

Ingredientai kotletams:

malta mėsa – 300 g;
svogūnai – 2 vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
saldžioji paprika – ½ šaukštelio;
česnakas – gvazdikėlis;
juodieji pipirai – žiupsnelis;
morkos – 1 vnt .;
makaronai – 200 g;
verdantis vanduo – 500 ml;
augalinis aliejus – 2 šaukštai;
sviestas – 20 g.
Kotletų su makaronais ruošimas:

Vieną svogūną sutrinkite blenderiu iki minkštimo ir sumaišykite su malta mėsa. Taip pat į faršą įberiame druskos, saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų, per spaudą permetame česnako skiltelę.

Kruopščiai išmaišykite ir sutrinkite maltą mėsą. Faršą palikite 30 minučių pasimarinuoti ir tada formuokite kotletus.

Uždenkite kotletus iš visų pusių augaliniu aliejumi. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu iki auksinės rudos spalvos.

Morkas sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite makaronus į daržoves ir visiškai užpilkite vandeniu.

Sudėkite kotletus ant makaronų ir troškinkite uždengę 15 minučių.

Troškinus palikite indą uždengtą 5 min.

Taip pat galite susmulkinti keletą žolelių į faršą – petražoles.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.