Mažai kas nežino apie kotletus. Šis patiekalas Europoje toks paplitęs, kad tapo kultiniu. Europietiški kotletai migravo į Aziją, į Rytus.
Nepaisant kotletų gaminimo paprastumo, kiekviena šalis turi savo šio patiekalo receptą. Prancūzijoje kotletai ruošiami iš šonkaulių ant kaulo, mėsa nesumalama į maltą mėsą. Graikijoje kotletai ruošiami naudojant obuolius. JAV Hamburgo kotletai gaminami iš kapotos jautienos kepsnio.
NVS šalyse kotletai gaminami iš maltos mėsos. Pakalbėkime apie tai, kaip pasigaminti skanius kotletus.
Ingredientai kotletams:
malta mėsa – 500 g;
druska – 5 g;
juodieji pipirai – 3 g;
česnakai – 5 g;
kiaušinis – 1 vnt.
Sūrio mišinio ingredientai:
sūris – 200 g;
majonezas – 30 g;
vyšniniai pomidorai – 50 g;
žalieji svogūnai – 20 g.
Ingredientai tešlai:
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – 3 g;
pienas – 250 ml;
miltai – 250 g;
augalinis aliejus – 500 ml.
Kotletų gaminimas:
Į dubenį su malta mėsa įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų, džiovinto česnako ir gerai išmaišykite. Ant folijos uždėkite 23×26 cm ploto mėsos sluoksnį.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su majonezu, kad susidarytų sūrio mišinys. Sūrio mišinį dėkite ant faršo sluoksnio.
Smulkiai supjaustykite pomidorus, supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pabarstykite jais sūrio sluoksnį. Mėsos sluoksnį su įdaru suvyniokite į vidų ir vyniotinį padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Tešlai į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išplakite. Į kiaušinių masę supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki tirštumo.
Sušaldytą vyniotinį supjaustykite mažais maždaug 1 piršto storio gabalėliais.
Kiekvieną gabalėlį apvyniokite tešla ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – neįprasti kotletai tešloje su sūrio įdaru.
Tai sotus patiekalas, kurį galima patiekti visai be garnyro, su pomidorų padažu.