Ši sriuba švelnios konsistencijos, ryškaus aromato ir nepaprastai skani. Prieskoniai, grybai, sultinio lengvumas ir sūrio švelnumas pavers šią sriubą viena mėgstamiausių. Recepte naudojami pievagrybiai, bet galite naudoti ir kitų rūšių.
Reikalingi produktai:
- grybai – 310 g;
- bulvės – 290 g;
- lydytas sūris – 220 g;
- vištienos filė – 200-250 g;
- svogūnas – 1 vnt .;
- sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- pipirai ir druska – pagal skonį.
Kaip virti sriubą su vištiena
Filė dėkite į vandenį, pakaitinkite, pasūdykite ir užvirę pavirkite 20-25 min. Svogūną nuvalome, susmulkiname.
Grybus formuojame plastmasėmis, bulves kvadratėliais.
Išvirusią mėsą išimkite iš sultinio, supjaustykite mažais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 5 minutes pakepinkite svogūną, suberkite grybus ir maišydami kepkite, kol išgaruos visas vanduo. Įberkite druskos ir pipirų.
Į verdantį sultinį įpilkite bulvių, virkite ketvirtį valandos.
Sudėkite kepsnį, virkite 5 minutes, sudėkite vištieną ir sūrį.
Lydytą sūrį galite pakeisti kreminiu sūriu. Varškę iš anksto supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Virkite maišydami, kol sūris visiškai ištirps. Druska ir pipirai pagal skonį.
Patiekite karštą, pabarstę smulkintais žalumynais. Papuošimui galite palikti keletą keptų plastikinių grybų. Baltos duonos skrebučiai puikiai tinka sriubai.