Su šiuo desertu tikrai pamėgsite kefyrą. Kakavos dėka kefyro desertas bus kaip šokoladinių ledų skonis. Tai patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Subtilus, lengvas ir erdvus desertas suteiks daug malonumo ir pozityvumo užtaisą ateinančiam mėnesiui.
Norėdami paruošti kefyro desertą, paimkite šiuos produktus:
- žinoma, reikės riebiausio kefyro, kokį tik galite rasti – 800 g;
- 1 puodelis cukraus;
- 2 str. l. kakavos;
- 25 g želatinos;
- 50 ml vandens.
Kaip paruošti neįprastą kefyro desertą su kakava
Į kefyrą supilti cukrų ir porą minučių plakti mikseriu.
Želatina užpilama vandeniu ir paliekama išbrinkti. Tada šiek tiek pakaitiname ant ugnies, kad ištirptų.
Į išplaktą kefyrą pamažu pilkite skystą želatiną, viską plakdami vienu metu.
Kefyro kremą padalinkite į dvi dalis, į vieną iš jų supilkite kakavą ir gerai išmaišykite.
Pradėkime formuoti desertą. Tam reikės kremų.
Užpildykite indus dviem šaukštais baltojo kefyro kremo, o po to – vienu šaukštu šokolado. Ir taip mes pakaitomis.
Dantų krapštuku ant paviršiaus nupiešiame raštą. Atsekant nuo krašto iki centro.
Desertą dedame į šaldytuvą ir sustingus išimame.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
